Pere Aragonès: “Les mesures tenen efectes, ara cal persistència i compromís”

El vicepresident amb funcions de president sobre l'Estat d'alarma: "Nosaltres tenim les competències però les responsabilitats són compartides"

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha sol·licitat comparèixer al ple del Parlament per donar compte de les darreres mesures que ha pres el Govern per fer front a la Covid-19, i en relació a la petició que va fer Catalunya a l’Estat per ser l’autoritat competent en la gestió de l’Estat d’alarma. La nostra vida individual i col·lectiva ens l’està arrabassant la Covid, però estem compromesos a protegir-la. La segona onada ens està colpejant amb força a tots els països europeus, i tots, amb matisos, estan aplicant mesures per evitar un col·lapse del sistema sanitari que ens retorni a un confinament rígid i estricte. Era, és i serà la nostra obligació anticipar-nos a l’evolució de la pandèmia”, ha assegurat Aragonès.

Sobre l’Estat d’alarma, Aragonès ha deixat clar que “nosaltres tenim les competències però les responsabilitats són compartides“, i ha demanat a l’Estat que mobilitzi els recursos necessaris per mitigar l’impacte econòmic i social de la crisi, però també ha remarcat que “cal un pla d’antenció emocional a la ciutadania per acompanyar-la”.

Malgrat que el risc de rebrot ha baixat, “avui tenim 489 persones a la UCI”. Les dades són greus, ha alertat el vicepresident, que defensa les “mesures valentes, dures, però que ens permeten dir que ja tenim indicadors positius que demostren que les restriccions de les darreres tres setmanes ja donen els seus fruits. Iniciem un petit decreixement, que cal consolidar”. “Les mesures tenen efectes, necessitem persistència, paciència i compromís”, ha dit el vicepresident, que ha fet una crida a ser “realistes”. Ara bé, Aragonès ha deixat clar que “no amagarem que la situació és molt greu des del punt de vista sanitari, però també a nivell social”.

“Volem ser clars davant de la ciutadania”, ha afegit Aragonès, que ha remarcat que “l’única forma que ens en sortim és partint de la confiança col·lectiva. Ara no és el moment de falsos discursos morals que ens portin a la resignació, ni tampoc de sortides endavant. Aquest Govern té molt clar on volem portar el país políticament i socialment, però hem d’atendre les necessitats del present”, ha remarcat el vicepresident, que ha defensat que aquest executiu continua treballant per una república, bo i ser conscient que ara cal gestionar la pandèmia.

No hi ha sectors culpables –en referència als bars i restaurants- sinó que són sectors associats a la mobilitat. Aquesta aturada social significa tothom tancat a casa, protegint-nos, excepte per anar a treballar, a escola o fer les gestions imprescindibles. Aquest esforç que fa la ciutadania i les empreses, que segueix vivint les desigualtats, s’ha de compensar amb mesures que garanteixin l’equitat”, ha conclòs Aragonès, que ha glossat les ajudes addicionals que el Govern ha vehiculat per mitigar els efectes de les mesures restrictives.

Comentaris

    Propaganda ara? 04/11/2020 11:19 am
    El sistema búnquer d'erc ha posat en risc moltes vides. D'això en volen fer bandera? Que ens adonem de tot!
    Angelblau 04/11/2020 11:51 am
    Paraules buides com sempre del Noi del Ibex/Ferrovial.

Nou comentari