El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès, Borràs i Puigdemont signen un manifest defensant Juvillà
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, han signat un manifest amb un centenar de persones per demanar l’absolució del diputat de la CUP Pau Juvillà. El proper dilluns serà jutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no haver retirat uns llaços grocs que hi havia penjats al seu despatx de l’Ajuntament de Lleida l’any 2019, quan hi havia en marxa una campanya electoral pels comicis municipals de 2019. La Fiscalia li demana 8 mesos d’inhabilitació i 1.440 euros de multa.

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, l’expresident Quim Torra, els expresidents del Parlament Carme Forcadell i Roger Torrent, i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel també hi han signat. El manifest es titula ‘Prou repressió. Deixeu-nos en pau’, i defensa que el judici suposa un “atemptat contra el dret a la llibertat d’expressió”. És per aquest motiu que demanen, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), que s’aturi el procés judicial contra el diputat anticapitalista, a més que Juvillà sigui absolt i es posi fi a la repressió contra la “dissidència política”.

El text també denuncia la necessitat de l’Estat espanyol de judicialitzar la política per tal de vèncer aquells que ja ho han fet anteriorment “per vies democràtiques“, i assenyala que l’independentisme és majoria absoluta al Parlament. Així doncs, recorda que els llaços grocs fan referència a la “repressió exercida pel govern espanyol i la judicatura espanyola”, i assegura que no permetre l’exhibició dels llaços grocs forma part de l’onada repressiva contra la Generalitat, el moviment independentista i qualsevol moviment de protesta que hagi defensat el legítim dret a l’autodeterminació” dels catalans”.

Per altra banda, el manifest també diu que no retirar aquests llaços grocs no es pot considerar com una acció partidista, sinó exercir “un clam contra la repressió“. I afegeix que la Junta Electoral sí que hauria de ser considerat com un actor partidista, ja que els seus membres són escollits pels partits majoritaris espanyols.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Que sóc de Barcelona a novembre 15, 2021 | 13:52
    Que sóc de Barcelona novembre 15, 2021 | 13:52
    Per quin motiu us referiu a Puigdemont com a president a l'exili i al Torra com a ex-president? quina diferència hi ha entre un i l'altre?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa