Aragonès demana emmirallar-se en els valors de l’Assemblea de Catalunya

El president del Govern, Pere Aragonès, ha estat un dels assistents a l’acte de commemoració del 50è aniversari de l’Assemblea de Catalunya. El líder de l’executiu ha demanat als ciutadans emmirallar-se en els valors d’aquesta entitat i ha reclamat “sumar per ser més, per ser millors com a poble i tenir tota la força per fer inevitable la satisfacció dels grans consens i objectius que tenim com a país”. Segons Aragonès, aquestes metes són “l’amnistia i l’autodeterminació”.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha lloat la tasca que ha dut a terme Assemblea de Catalunya des del seu naixement durant la dictadura franquista: “En un context molt difícil van sumar tot el seu compromís polític, que era plural i divers, i per això àmpliament representatiu del país”. Aragonès ha qualificat l’Assemblea com una entitat cabdal perquè s’iniciés la democratització, es posés fi a la repressió i es recuperessin les institucions democràtiques.

Pere Aragonès demana continuar el camí marcat per aquesta entitat per tal d’avançar com a país: “És possible dibuixar uns consensos com els que van existir fa 50 entorn de l’Assemblea de Catalunya”. El president del Govern ha assegurat que aquests acords poden ajudar a “resoldre el conflicte polític amb l’Estat a través de la fi de la repressió i respecte a la voluntat popular de la ciutadania“. Altres possibles consensos que proposa Aragonès són “que Catalunya és una nació i que som un sol poble; que cal una aposta decidida per combatre les desigualtats socials i econòmiques, el compromís en la lluita contra el canvi climàtic i d’erradicació de tota forma de discriminació i violència envers les dones”

L’Assemblea de Catalunya va néixer el 7 de novembre de 1971 en una reunió clandestina antifranquista celebrada a l’església de Sant Agustí a Barcelona. Aquesta trobada va comptar amb la presència de més de 300 membres d’ideologia diversa, però que coincidien en l’oposició al règim franquista. Els assistents van acordar quatre reivindicacions: llibertat, amnistia, restabliment de l’Estatut de 1932 com a via cap a l’autodeterminació i coordinació amb les forces democràtiques d’altres zones de l’estat.

Comentaris

  Joan de l'Ós Novembre 10, 2021 | 22:14
  La retòrica de "teixir consensos amplis" ja sabem que expressa en realitat da voluntat d'aturar el progrés, en l'àmbit nacional en aquest cas, però no exclusivament. La va fer servir el PSC durant tota l'etapa autonomista per a rebaixar tot avenç proposat pel catalanisme moderat, a canvi de "consensuar-lo", és a dir, deixar-lo en no res. Ara ho fa servir ERC també per a rebaixar els objectius polítics sobiranistes i fer-se perdonar l'independentisme de cara a l'esquerra espanyola amb la què vol associar-se i fer via, per viure còmodament, com ella, de vendre fum i no fer res. Fets i no consens !
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 10, 2021 | 22:14
  Redéu ! I jo que em pensava que ERC volia tornar al 30 de Setembre del 2017 per esborrar el Referèndum del 1-O i resulta que volen tornar al 1971. Si continuen aquesta excursió pel túnel del temps, potser arribarem a la Catalunya del rei Jaume I, tampoc seria tan mala idea... A veure si al final resultarà que el mossèn porta un roc a la faixa..
  Veterà antifranquista. Novembre 11, 2021 | 05:59
  Si, si. Tenir molt en compte els valors de l'Assemblea....per a fer exactament tot el contrari.
  Veterà antifranquista. Novembre 11, 2021 | 05:59
  Si, si. Tenir molt en compte els valors de l'Assemblea....per a fer exactament tot el contrari.
  Porcs traïdors Novembre 11, 2021 | 10:33
  Si,he, només enmirallar-se. Que la resta la farem els partits que cobrem del borbó.
  Foteu fàstic Novembre 11, 2021 | 11:07
  La mateixa assemblea que ERC va trair quan la van legalitzar?

Nou comentari