Aragonès obre la porta a assistir a la Conferència de Presidents

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert la porta aquest dilluns a participat a la Conferència de Presidents Autonòmics si en aquesta trobada es parla del fons Covid. En un esmorzar informatiu organitzat per RTVE, el cap de l’executiu ha demanat que aquesta qüestió estigui a l’ordre del dia d’aquesta reunió, i també ha insistit que cal “transparència” amb la gestió dels Next Generation. Així doncs, el president de la Generalitat ha demanat que la trobada del gener a La Palma (Illes Canàries) no pot ser només un gest. “Anirem on faci falta per defensar els interessos dels nostres ciutadans, però no per anar a fer-nos una foto“.

Així doncs, Aragonès ha criticat el format d’aquest tipus de trobades, i ha assenyalat que normalment és l’Estat qui xerra i expliques els diversos continguts de la trobada i que les autonomies no tenen res a dir ni fer. “S’assemblen a una reunió on l’Estat parla i decideix, i els altres tenen un torn de paraula i prou“. El president de la Generalitat ha reclamat que hi hagi almenys “co-decisió i negociació” entre els i les representants a la trobada, prevista pel gener -sense data- a les Canàries.

Per altra banda, Aragonès ha assegurat que el seu Govern confia que el passaport Covid pugui tornar a ser obligatori en bars, restaurants, gimnasos i residències aquesta setmana, després que el passat divendres s’anunciés que l’executiu feia marxa enrere en la mesura per culpa d’un col·lapse en l’aplicació de La Meva Salut.

El president de la Generalitat ha recordat també que la qüestió dels fons Covid no és una demanda única de Catalunya. “Ho demana tothom“, ha assegurat durant l’esmorzar informatiu. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va reclamar el passat divendres a la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, més capacitat de decisió del Govern sobre els fons europeus per assegurar que arriben al teixit productiu i també al hub audiovisual català.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 29, 2021 | 12:04
  Sería lógico y normal. No es ni más ni es menos que el resto de presidentes regionales de la nación española.
  Josep Novembre 29, 2021 | 12:10
  parguela autonomista llepaculs dels ñords
  Joan Novembre 29, 2021 | 12:14
  Aragones obre la porta, i obre el cul, ven obert, a canvi de res o de una almoina, venuts per un plat de llenties.
  Sometent Novembre 29, 2021 | 12:31
  Faltaria més...ja ja ja
  Joan de l'Ós Novembre 29, 2021 | 12:40
  Si es descuida l'Aragonès, en Puigdemont anirà a menjar els turrons a Girona, mente ell tan obedient com de costum anirà la reunió de presidents "autonòmics" a prendre notes i rebre ordres. Que en pensa treure de fer el xaiet servil?
  vendetta Novembre 29, 2021 | 12:46
  cigronet covard y botifler
  Núria Novembre 29, 2021 | 12:49
  Aquesta merda d'excusa MHP Aragonès no ens la cola. Ja estan inclosos els 1600 M en els Pressupostos del Gobierno. Estic fastiguejada i molt emprenyada amb tots els politics indepes però amb ER ja arriba a un nivell mai imaginable per una persona com jo que he votat sempre ERC no Er. Esteu posant-nos i rebaixant les nostres aspiracions a novells gallecs i vascos, no teniu vergonya. Ara posant-nos al nivell de les altres autonomies. Em foteu ràbia, no us tornaré a votar. El meu pare sempre em deia que no hi havia res pitjor que un bort, i des del 21D entenc perfectament el significat. Fàstic
   Gonzalo Novembre 29, 2021 | 13:30
   Ese es vuestro problema. Os creéis superiores que el resto de regiones españolas. Y luego llorais cuando os llaman como lo que sois: supremacistas. Arrastrais una pretendida superioridad moral que es lo verdaderamente asqueroso de vosotros. Y lo triste de esa pretendida superioridad moral es que la enarbola gente que los catalanes de la "ceba", los de 256 apellidos catalanes, considera "charnegos" y catalanes de segunda. Dais pena. Queréis caer bien a esa banda de racistas, y caeis en la más absoluta indignidad.
  rd Novembre 29, 2021 | 13:23
  erñ botiflers
  Gonzalo Novembre 29, 2021 | 13:34
  Lo que debería de hacer el presidente Sánchez es solicitar la presencia del rey Felipe VI. Que presida él dicha conferencia de presidentes. Y región que no acuda, no recibe ni un solo euro. Respeto institucional y constitucional. Se acabaron las tonterías y cesiones.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Novembre 29, 2021 | 14:05
  Aragonès: "Catalonia traditoribus non praemiat"
  No tens vergonya Novembre 29, 2021 | 14:06
  Traïdor
  fat boy Novembre 29, 2021 | 14:10
  No, si encara els pagara les copes i les tapes perque no li diguin agarrao.
  Miseria Novembre 29, 2021 | 14:29
  I encara més: tot hom sap que eps fons covi i nextgeneration aniran a parar a les butxaques de l'ibex, militars, partits afins al règimen, sense comptar els que directament desapareixeran. A quí, la Generalitat no hi pinta res, a no ser que vulgui blanquejar l'operació de saqueig a canvi d'una emgruna pel seu partit.
  Català Novembre 29, 2021 | 15:20
  No, Observador Astorat. Catalunya si premia els traïdors; els premia votant-los i donant-los càrrecs ben remunerats.
  Dani_Andreuenc Novembre 29, 2021 | 15:24
  Quin traïdor fastigós. Que hi vagi i es quedi allà. Per aixo volia arribar al poder ERC?
  S'ha d'esperar aixó d'ERC! Novembre 29, 2021 | 15:31
  Ja veus tu. Ni porta ni finestra. Es té per un representant autonòmic d'españa i hi va per a obeir les ordres de Madrid desprès d'haver fet la genuflexió al rei d'españa ahir, a BCN !
  Erc, meuques i sotanes Novembre 29, 2021 | 16:32
  Reunio de meuques españoles, oi i tant si hi ha d'anar el Nostre Patufet del nas vermell, Peret el ninot del Junqueras
  Ai Peret, t'acomparà el teu tutor Don Ferrovial? Novembre 29, 2021 | 17:16
  Es bo que hi vagi, aixi aprendra alguna cosa el nostre Peret, de gent mool mes intel.ligent que la nostra criatura, QUE MAI HA TREBALLAT EN RES. Pobre criatura, que viatgi que es bo pels adolescents
  Ismael Parcerisa Novembre 29, 2021 | 17:19
  Anirà a fer de botones, amb la gorreta cikidrica i vermella estara estupendo, tan baixer el nostre Barrufet
  Miquel Gomez Novembre 29, 2021 | 19:22
  ESPAÑA, RENDICIO, CATOLICISME (ERC) adora a Marchena el reeducador brillant del mestisso Junqueras el Reciclado por España, el PSOE Y LA COLAU ARRIBA ESPAÑA
  joandomenec Novembre 29, 2021 | 19:44
  S'arrossega com un cuc.

Nou comentari