Després de pràcticament tres dècades de militància, Pep Andreu ha estripat el carnet del partit, segons ha pogut saber ‘El Món’. Andreu, militant d’ERC des del 1991, és actualment alcalde de Montblanc, i va ser diputat al Parlament de Catalunya del 2012 al 2015, així com també al Congrés dels Diputats del 2004 al 2008. Abans havia estat senador per la demarcació de Tarragona per l’Entesa Catalana de Progrés (2000-2004).

Andreu va enviar un correu al partit comunicant la seva baixa el passat 12 de febrer, i també ho va comunicar telefònicament a la direcció dels republicans a nivell nacional i del Tarragonès. 

L’any 2016, coincidint amb el nomenament de Puigdemont com a president de la Generalitat, Andreu el va substituir de forma provisional com a president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), entitat de la que n’era vicepresident.

Andreu es va sumar a La Crida el mes de gener de 2019, així com a la direcció de l’espai que lidera Carles Puigdemont, dins de l’àrea de relacions institucionals. L’alcalde de Montblanc va entrar en disputa amb ERC, ja que la formació republicana no permet la doble militància. 

L’any 2018 Andreu va signar un manifest, amb d’altres militants d’ERC, on criticaven la “deriva del partit” i l’estratègia de la direcció republicana

Comparteix