El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez té “ganes i força” per recuperar la direcció del PSOE
  • CA

 

 

Tocat però no enfonsat. Així està el fins ara líder del PSOE, Pedro Sánchez, després que s’ha vist obligat a deixar fins i tot l’acta de diputat. En una entrevista al programa Salvados de La Sexta, Sánchez ha assegurat que “Tinc ganes, la voluntat i la força per intentar tornar a ser sectretari general del PSOE. Si la militància em dóna suport, si efectivament hi ha aigua a la piscina, ho intentaré. Em sento més preparat ara que fa 3 anys”. I és que Sánchez té intenció de trobar una feina que li permeti compaginar la nova vida laboral amb la preparació de l’assalt en unes eleccions primàries que haurà de celebrar el PSOE.

 

 

Pedro Sánchez ha demanat a Susana Díaz, amb la qual no hi parla “des de fa temps”, que faci un pas endavant i es presenti a les primàries si vol liderar el partit, “com sembla que vol”. Sobre aquesta qüestiól, l’exlíder del PSOE ha denunciat que “la gestora em volia posar en una situació impossible, o trencava la disciplina de vot o m’abstenia, i per això l’única sortida que em quedava era marxar del Congrés, ells ho sabien i era el que volien, deixar-me sense cap plataforma política per quan vulgui presentar-me a les eleccions primàries”.

 

 

Després que anunciés que plegava de la secretaria general, Sánchez va rebre diverses trucades de líders de la política espanyola, però no d’alguns dirigents del PSOE. “Em va sorprendre desagradablement, i de fet, tampoc dissabte em van trucar molts dirigents. En canvi, sí que ho han fet en algun moment Iglesias, Rivera, Manuela Carmena, Garzón i altres”. 

 

Pel que fa a les negociacions per intentar formar un govern alternatiu al PP, Sánchez ha confessat que va acceptar la condició que “no acceptéssim ni per activa ni per passiva cap suport dels nacionalistes, i aquí jo vaig cometre un error”, ha reconegut. Sánchez ha reconegut que va tenir converses amb els “nacionalistes catalans després del 20-D”, però diu que en les segones eleccions, “tenien una posició més dura”. Assegura que “mai no vaig parlar amb ells d’un referèndum”, i pensa que “la crisi a Catalunya només es resoldrà votant, però el vot ha de ser sobre un acord d’una reforma constitucional”. 

 

 

Sánchez també ha denunciat que “mitjans de comunicació suposadament progressistes em van dir que si pactava amb Podemos, m’ho posarien difícil”. Preguntat per Évole, ha dit que El País ha estat “especialment insultant amb mi i políticament també”, però no ha volgut posar nom a la persona amb la qual va tenir la conversa en què se’l va amenaçar amb pressió mediàtica fins a fer-lo caure. 

 

 

L’exlíder del PSOE també ha assegurat que “el país no té oposició perquè el PSOE s’ha quedat en terra de ningú, el gir de 180 graus no l’han entès ni els militants ni els votants”. Sánchez també ha denunciat “la pressió del sector financer i empresarial” -s’ha referit a l’expresident de Telefónica César Alierta- perquè el PSOE no pactés amb Podemos, si bé no ha volgut mullar-se amb els noms de les entitats que han pressionat, només ha dit que es tracta de grans bancs i empreses que imposen la seva opinió a través dels editorials d’alguns mitjans de comunicació, especialment El País. 

 

Sobre el discurs de Gabriel Rufían, Pedro Sánchez ha dit que li sembla “lamentable”, i ha assenyalat que “és el símbol de la derrota pública d’una determinada política”.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa