Sánchez precipita la conferència de presidents per la Covid i pressiona Aragonès

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit precipitar la conferència de presidents autonòmics que havia de convocar per a principis del 2022 per la situació de la pandèmia de Covid, que es complica a marxes forçades a mesura que s’acosten les festes de Nadal i que avança la variant Òmicron. La Moncloa ha anunciat aquest dissabte que es prepara aquesta reunió de manera immediata –per a mitjans de la setmana que ve, segons l’ACN– i que serà telemàtica. Tot i que s’hi abordaran també altres qüestions, aquesta urgència vinculada a la situació sanitària que es transmet en la decisió, comunicada per la Secretaria d’Estat de Comunicació, pressiona el president de la Generalitat. Pere Aragonès no va assistir a l’ultima conferència de presidents i no tenia decidit si participaria en la pròxima.

De fet, Aragonès va assegurar el 29 de novembre que es plantejaria assistir a la trobada si s’hi podia parlar d’una gestió dels fons Covid europeus, els Next Generation, amb més capacitat de decisió de la Generalitat. Però aquesta reflexió la va fer quan es comptava que la reunió es convocaria a principis d’any, amb més dies de marge i en format presencial a l’illa de La Palma, com havia anunciat Pedro Sánchez.

El gir de guió que fa ara La Moncloa al·legant la situació d’emergència causada per la sisena onada de la pandèmia, on s’està ajuntant el pic de casos provocats per la variant Delta amb el creixement dels efectes de l’Òmicron, obligarà Aragonès a avaluar de nou la situació i decidir si participa en la reunió, que tindrà un altre perfil perquè serà a través d’una pantalla.

Al juliol, en l’última conferència de presidents presencial, a Salamanca, Pedro Sánchez va haver d’afrontar l’absència del president de la Generalitat i també les crítiques d’altres presidents pel format de la trobada, que reserva molt pocs minuts per a una intervenció de cada representant autonòmic. Aquesta és una de les queixes de Pere Aragonès. “És una reunió on l’Estat parla i decideix, i els altres tenen un torn de paraula i prou“. En aquest sentit, el president català reclamava fa només tres setmanes que en aquestes trobades hi hagi almenys “codecisió i negociació”.

Comentaris

  Pere LLimonera i Citronell Desembre 18, 2021 | 16:16
  Hola don Pedrito, hola don Peret... Pasó vd. por la GenCat, por la GenCat yo pasé... Vió vd. a la Borras, a la Borras yo la vi... Adiós don Pedrito adiós don Peret... ... Eran dos tipos de 'menjar' fino... Eran dos tipos medio "chiflaos"... Eran dos tipos medio Bovinos... Eran dos tipos "desbarataos"... Si se encontraban en los lavabos... O se encontraban en el Parlament.. Siempre se oía, con voz muy fina... El saludito de don Peret... ... Hola don Pedrito, hola don Peret... Leyó vd. mis demandas, por el cvlo me las pasé... Vió vd. que ideas tan buenas, supremacismo sin fin... Adiós don Pedrito adiós don Peret...
  Pobre canalleta, tan patufet el nostre Peret Desembre 18, 2021 | 16:45
  Posseu.li un tamboret al pobre ninet aragones del papaito Junqueras de Marchena, collons. Rufian, dale el biberon al Peret bonic i bufonet
  Kelsen Desembre 18, 2021 | 16:47
  A l' Illa de La Palma segur que no hi agafarà cap galipàndria a l´hora de abaixar-se els pantalons i els calçotets, si es que en porta.
  Tot i lacirugia estètica, li torna a creixer el nas. Desembre 18, 2021 | 18:02
  Des de que el Sánchez és president (abans segur que el coneixia sa mare, no jo) MAI HA DIT UNA VERITAT. I és per aixó que els ERC estan tant cofois d'apuntalar-lo. Traidors i mentiders sempre són monedes d'una mateixa cara, d'aquí els 155 Rufians d'aquell. El primer de la fila a la reunió serà l'Aragonés, igual que fa poc hi era al sopar amb el rei a BCN...I m'aturo aquí.
  Luisnomeacuerdo Desembre 18, 2021 | 18:31
  Ya ya y los tractorianos os creéis que milhaus va a presionar al dr. Cumfraude, este lo engañará como ha hecho siempre.
  Ja Desembre 18, 2021 | 19:11
  No et caldrà pressionar a l'Aragonès, Pedro, només tens que estirar la corretja i el tindràs agenollat altra cop.

Nou comentari