El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCat demana trobar alternatives a la CUP pels pressupostos
  • CA

El portaveu del PDeCat al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, ha opinat aquest divendres que seria “raonable” que el Govern explorés alternatives a la CUP per tal de tirar endavant els pressupostos del 2022. Ha assegurat que és un error per part de l’executiu de Pere Aragonès no incloure per a l’any vinent inversions en projectes com Hard Rock o els Jocs d’Hivern. Per altra banda, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ha assegurat que l’actitud del PSOE és “bona” al Congrés dels Diputats, en relació a la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2022, i ha assegurat que es podria arribar a un acord amb els socialistes espanyols perquè la seva formació hi doni suport.

Així mateix, i tractant el tema de la nova llei de l’audiovisual, Bel ha opinat que “seria un error” negociar només basant-se en unes quotes per al català ja que, segons ell, la llei “és molt més” que això i té “moltes més repercussions“. A més, Bel ha dit que “depèn de com s’estableixin, després seran de difícil aplicació”. En una entrevista aquest divendres al matí a La 2 i Ràdio 4, Bel ha argumentat que la directiva indica que plataformes establertes fora de l’Estat espanyol podrien obviar les quotes.

Ferran Bel ha fet aquestes declaracions sobre els pressupostos catalans en un moment en el qual el Govern i la CUP negocien per mirar com poden tirar endavant els comptes del 2022. Els dos socis de l’executiu, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya, insisteixen que els anticapitalistes són el seu soci prioritari, en referència a la majoria independentista del 52%. Per altra banda, la CUP també admet que vol aprovar els comptes, però demana que aquests pressupostos d’ajustin a l’acord d’investidura per fer Pere Aragonès president de la Generalitat i que es vegi que en aquesta legislatura hi ha un full de ruta independentista clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa