El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT s’enfrontarà a Carles Puigdemont a les urnes
  • CA

El PDeCAT presentarà un projecte propi a les urnes, desvinculat de JxCAT. Així ho ha decidit el Consell Nacional del partit que lidera David Bonvehí en un consell nacional extraordinari celebrat aquest vespre. En la seva intervenció davant dels consellers nacionals, Bonvehí ha assgurat que el Partit Demòcrata “vol articular un projecte polític que representi un model de país concret i segueixi treballant per la independència“, i ha remarcat també que la intenció és sumar i no restar: “Volem ser presents a les properes eleccions perquè tenim respostes sobre totes aquestes qüestions i per això, ens hem de preparar per concórrer a les eleccions, amb un esperit constructiu”. Ara bé, l’enfrontament a les urnes amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, fins fa poques setmanes militant del PDeCAT, serà inevitable. Es presenti o no el president de JxCAT i també eurodiputat, el cert és que la llista de Junts serà a efectes simbòlics la llista del president Puigdemont. 

El president del partit, que ha donat detalls als consellers sobre com han anat les negociacions amb JxCAT, que ja es donen per tancades, ha assegurat que al 14-F el PDeCAT hi arribarà amb un projecte propi i diferenciat dels junters: “El partit té propostes pròpies en tots els àmbits que afecten el país, des de l’habitatge al món rural, passant pel futur dels joves i les empreses i sense oblidar el paper fonamental de la sanitat en els moments de crisi que vivim”, ha relatat Bonvehí.

El Consell Nacional també ha donat llum verda al procés de primàries per triar candidats per al 14-F. De fet, s’ha anunciat una votació per demà dimarts 6 d’octubre, de 10h fins a les 21h. L’exconsellera Àngels Chacón, cessada pel president Torra, és la candidata més ben posicionada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa