El PDeCAT demana al PSC i als Comuns suport per millorar l’autogovern a través dels PGE

El partit presentarà un paquet d’esmenes en diversos àmbits que vol negociar amb el govern espanyol

Els diputats del PDeCAT a Madrid –encara dins del grup plural on hi ha JxCAT- van donar llum verda a la tramitació dels pressupostos oposant-se a les esmenes a la totalitat presentades per alguns grups. I a partir d’ara, el partit liderat per David Bonvehí, que ha creat un grup interparlamentari per coordinar l’acció dels diputats al Congrés i al Parlament, vol negociar amb l’executiu de Pedro Sánchez un ambiciós paquet d’esmenes que han de servir per “millorar la qualitat de vida dels catalans”. Un d’aquests paquets, com ha explicat el diputat Ferran Bel, “pretén millorar l’autogovern de Catalunya, perquè estem convençuts que millorant l’autogovern tindrem més a prop l’objectiu que tenim d’una Catalunya independent”.

Bel, que ha defensat en una roda de premsa al Parlament amb la candidata Àngels Chacón i el portaveu del partit i diputat, Marc Solsona, que “la Generalitat ha de tenir més recursos per desenvolupar les competències que ara té” mentre no arribi la independència, ha fet una crida al PSC i als Comuns perquè els ajudin en la negociació amb Madrid i les seves esmenes puguin ser acceptades: “no volem tenir només el suport d’ERC, com ERC tindrà el suport del PDeCAT en algunes esmenes, sinó que volem també el suport dels diputats dels Comuns i del PSC en el terreny de l’autogovern”.

Per la seva banda, Àngels Chacón no ha volgut avançar si el vot favorable del PDeCAT als comptes de Pedro Sánchez ja es pot donar per fet: “Hem donat un sí a que aquests pressupostos es gestionin, no podem seguir endavant amb uns pressupostos aprovats fa més de tres anys, però no és un sí a qualsevol preu. Accedim a la tramitació de pressupostos i fem una llista de peticions que ara comencem a negociar amb l’Estat. I aquest sí dependrà de com acabin les negociacions. Volem afavorir les condicions en què viuen i treballen els ciutadans de Catalunya, aquesta és la nostra prioritat”, ha explicat Chacón.

L’exconsellera d’Empresa i candidata del PDeCAT, també ha parlat del a gestió de la pandèmia i ha fet una crida a “escoltar els sectors afectats i no ser totalment immunes al seu patiment del dia a dia, perquè a Catalunya més del 95% del teixit productiu és petita i mitjana empresa de menys de 10 treballadors”. Preservar la salut, sí, però escoltant els sectors, i si es prenen mesures, hi ha d’haver compensacions econòmiques”, ha concretat.

Sobre el suplicatori al Parlament europeu contra els eurodiputats de JxCAT, Chacón ha remarcat que “sense immunitat, passarien a ser jutjats pels tribunals belgues, hi ha aquest risc, i sabem que la repressió que va iniciar l’Estat espanyol es pot traslladar al Parlament europeu, per tant, totalment al contat del nostre president Puigdemont”.

Comentaris

  no dona més de si 16/11/2020 1:50 pm
  chacon has caigut molt vaig, del miguel izeta el carceller, no volem saber res de res
  Tripartit no, gràcies 16/11/2020 3:51 pm
  "com ha explicat el diputat Ferran Bel, “pretén millorar l’autogovern de Catalunya, perquè estem convençuts que millorant l’autogovern tindrem més a prop l’objectiu que tenim d’una Catalunya independent”. Com s'entén això ? Demana al PSC i Podemos, ferotgement unionistes, unes mesures que ens han d'apropar a la independència ? Ens prenen per imbècils aquesta gent del PDeCAT ?
  joan 16/11/2020 4:03 pm
  Ja comencem, "peix al cove", aquesta deu volguer una plaça a Madriz, no??, Chacon, pensava una cosa, i resulta que m'he equivocat, es una altre
  Beneita del Cabàs 16/11/2020 6:54 pm
  No ho feren durant els merdosos tripartits, amb l'abjecta col·laboració de l'Esquerra, per què t'ha farien a tu?

Nou comentari