El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT i la Crida reprenen les converses per l’ordenació de JxCat
  • CA

El Partit Demòcrata i la Crida reprendran les converses per l’ordenació de JxCat els propers dies. Així ho ha exposat el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dilluns a la tarda, després que el president, David Bonvehí, ho informés a l’executiva. Tal com ha explicat l’ACN aquest dilluns, les negociacions per l’endreça de l’espai es recuperaran a partir de mitjans de juny. De fet, Solsona ha subratllat que esperen enllestir una proposta abans del setembre, per després sotmetre-la als filtres democràtics de cada organització. El portaveu del partit ha insistit que JxCat ha de “reconèixer” el PDeCAT, a més de tenir una ideologia clara i també una definició política sobre temes sectorials.

Solsona ha insistit que la fórmula que emana del Consell Nacional diu que el PDeCAT ha de “transitar” cap a JxCat posant en valor la formació de Bonvehí, el lideratge de Carles Puigdemont,, i que la suma sigui un espai de confluència on tothom s’hi senti “còmode”. I, tot això, “com més aviat, millor”, ha afegit el portaveu del PDeCAT i diputat de JxCat al Parlament.

Solsona també ha destacat que la nova formació que sorgeixi de l’ordenació de l’espai postconvergent ha de construir també un “pòsit ideològic” i posar l’accent en els temes sectorials, i no només en l’objectiu nacional.

A més, ha recordat que el PDeCAT no contempla la doble militància, de manera que si algun associat vol formar part del nou PNC, s’hauria de donar de baixa del Partit Demòcrata. L’excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal va estripar el carnet del partit. L’exsenadora de JxCat és una de les figures de l’entorn que impulsen el PNC.

En contra del suplicatori de Borràs

Per altra banda, Solsona ha informat que el PDeCAT aposta perquè el grup parlamentari de JxCat al Congrés voti ‘no’ al suplicatori per investigar la seva líder i portaveu, Laura Borràs. Solsona creu que no tindria un judici “just” al Suprem, a més d’apuntar que “confien” en l’exconsellera i que els fets pels quals se l’investiga “no són delicte”. El PDeCAT espera que ERC i la CUP també s’oposin al suplicatori.

Finalment, Solsona ha reivindicat el “llegat polític” de l’expresident Jordi Pujol, i ha dit que el PDeCAT se’n sent “continuador”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa