El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pau Juvillà: “El que vam fer és just”
  • CA

El diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, ha defensat aquest dimarts la decisió de mantenir penjats al seu despatx de la Paeria de Lleida uns llaços grocs durant la campanya electoral de les municipals del 2019. “El que vam fer és just“, ha manifestat des de la sala de Premsa de la cambra catalana, després que aquest matí el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’hagi condemnat a sis anys d’inhabilitació i una multa de més de mil euros per desobediència.

Segons Juvillà, la sentència d’aquest dimarts “ratifica la repressió” que aplica l’Estat espanyol contra la dissidència política, i ha argumentat que ara ell es converteix en un cas més “dels 4.000 represaliats per l’Estat espanyol en aquest procés d’autodeterminació”. “L’Estat continua volent guanyar allò que no ha guanyat democràticament”, ha manifestat el diputat anticapitalista, a més de recordar que els llaços grocs “no són partidistes” i per tant no és un símbol independentista, sinó “de solidaritat” amb els presos polítics catalans.

Que un diputat pugui ser inhabilitat és un atac a la llibertat d’expressió i els drets polítics“, ha manifestat també el secretari tercer de la Mesa del Parlament. Així doncs, ha assenyalat que la CUP es nega a “normalitzar” aquesta repressió. “Ho vam fer i ho faríem mil cops més, perquè el que vam fer és un fet just davant d’un fet injust”, ha manifestat Juvillà.

El TSJC ha condemnat aquest dimarts Juvillà a sis mesos d’inhabilitació i a pagar 1.080 euros de multa per no haver retirat uns llaços grocs del seu despatx a la Paeria durant la campanya de les eleccions municipals del 2019, quan era regidor de la CUP a Lleida. L’han condemnat per un delicte de desobediència. De fet, el tribunal li retreu que hagi mostrat una “contumaç desobediència“. La sentència de 37 pàgines es basa en la jurisprudència del cas del president Quim Torra, també inhabilitat per hissar pancartes en els espais públics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a desembre 14, 2021 | 13:33
    fat boy desembre 14, 2021 | 13:33
    Al final nomes quedaran els Procuradores en Cortes lleials al Movimiento Nacional. Ens van fer creure que hi havia partits politics pero en realitat son les Asociaciones Politicas de l'Arias Navarro que promovien "el legitimo contraste de pareceres dentro del Glorioso Movimiento Nacional". Nomes que ara notem "el efecto sin que se note el cuidado". A cada alcaldada que rectifica el que han votat els electors s'hauria de replicar amb una querella per prevaricacio contra el jutge i els seus superiors jerarquics perque els unics que poden fer fora del seu esco un diputat, en una democracia, son els que l'hi van posar, qualsevol altra remocio vol dir que estem en una tirania.
    • Icona del comentari de: EVARIST a desembre 15, 2021 | 19:22
      EVARIST desembre 15, 2021 | 19:22
      Totalment d,acord. Si anem possant l, altre galta, no s,en asseventan
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 14, 2021 | 13:36
    Gonzalo desembre 14, 2021 | 13:36
    No olvido ni perdón, laZisnaZis a prisión. O inhabilitados. Vamos bien. Seguimos. A POR ELLOS!
    • Icona del comentari de: fat boy a desembre 14, 2021 | 19:37
      fat boy desembre 14, 2021 | 19:37
      Escolta tio, perque et mola tant una merda de pais com Espanya, amb una merda de serveis com els d'Espanya i una cultura i un idioma de merda com l'espanyol?. No, ho dic en serio, es que ets idiota, et paguen per dir-ho o es que t'has escapat del frenopatic?.
      • Icona del comentari de: Manel a desembre 15, 2021 | 00:48
        Manel desembre 15, 2021 | 00:48
        Pero tú has leído tu comentario anterior,con el movimiento nacional,Arias Navarro etc,tú si que parece que estás escribiendo desde un frenopatico,o te has tomado algo.
  3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 14, 2021 | 17:49
    Doctor Strangelove desembre 14, 2021 | 17:49
    No és just, és de justos! En fi, quin nivell més lamentable, pitjor que el sorteig d'ahir! Doc.
  4. Icona del comentari de: Cal dir-ho a desembre 15, 2021 | 10:52
    Cal dir-ho desembre 15, 2021 | 10:52
    Algunes qüestions que no lliguem amb la democràcia, ni el sentit comú, ni la justícia. Ni Juvillà ni el seu partit es van presentar a les eleccions per les quals el tribunal espanyol els sanciona, les eleccions espanyoles del 28 d'abril del 2019. Si la sanció espanyola és de 6 mesos, i per a que s'acabi la legislatura al Parlament, on és diputat ara, manquen 3 anys i 2 mesos, perquè des del xovinisme espanyol tenen tant interès en inhabilitar-lo més de tres anys ? D'això se'n diu lawfare, fer trampa i prevadicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa