El TSJC inhabilita Juvillà per la seva “contumaç desobediència”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat aquest dimarts a sis mesos d’inhabilitació i a pagar 1.080 euros de multa el secretari tercer de la Mesa del Parlament Pau Juvillà, per no haver retirat uns llaços grocs del seu despatx a la Paeria durant la campanya de les eleccions municipals del 2019, quan era regidor de la CUP a Lleida. L’han condemnat per un delicte de desobediència. De fet, el tribunal li retreu que hagi mostrat una “contumaç desobediència“. La sentència de 37 pàgines es basa en la jurisprudència del cas del president Quim Torra, també inhabilitat per hissar pancartes en els espais públics. Els jutges també delimiten que la llibertat ideològica no es pot al·legar en l’espai públic.

La resolució, molt dura, amb l’estratègia de defensa, recorda que la doctrina del Tribunal Suprem que dirigeix Manuel Marchena, deixa ben clar que la Junta Electoral és una “autoritat superior”. Un nou paradigma esdevingut arran de la sentència de Quim Torra. Així mateix, els magistrats presidits per Jesús Maria Barrientos, delimiten diversos detalls que mostren l’estratègia judicial contra el Procés i la seva simbologia. D’entrada, neguen que es pugui al·legar el dret a la llibertat ideològica quan els símbols polítics s’exposen a l’espai públic.

Part de la sentència de Juvillà on defineix com un símbol excloent les estelades/Quico Sallés
Part de la sentència de Juvillà on defineix com un símbol excloent les estelades/Quico Sallés

“Cal descartar que l’acusat pogués invocar aquest dret a llibertat ideològica com a membre d’una determinada formació política quan es trobava en l’ús d’un espai públic, que li va ser reconegut per la condició d’autoritat de l’Administració local i per a l’exercici de les seves funcions públiques, i no com a ciutadà i militant d’un partit polític”, sentencien els magistrats. Per altra banda, qualifiquen “d’argúcia processal que s’intentès justificar la presència d’estelades amb el logo de la CUP.

A més, el tribunal fa una passa més enllà i també marca el terreny de què és i no és un símbol partidista i excloent. De fet, així defineix els “quatre llaços grocs” que els Mossos d’Esquadra van retirar. “No els estava permès als representants i integrants d’aquests poders públics lluir o exhibir als edificis que fossin seus de les seves respectives entitats o institucions i durant aquest període símbols, emblemes i/o lemes ideològics o partidistes, entenent per tals els identificats amb les pretensions polítiques d’un grup o grups polítics amb exclusió de la resta i de la comunitat en conjunt, condició que complien inequívocament els lligams grocs i les banderes estelades”, assegura la sentència.

Part de la sentència que inhabilita Juvillà on deixa clar que la llibertat ideològica queda limitada a la intimitat/Quico Sallés
Part de la sentència que inhabilita Juvillà on deixa clar que la llibertat ideològica queda limitada a la intimitat/Quico Sallés

També emfatitza que la CUP va intentar que la Junta Electoral fes complir la seva resolució a l’Ajuntament i no al grup cupaire directament. Una tàctica que el tribunal descriu com un intent de confrontació política entenen que aleshores al govrn municipal hi havia el PSC. La desobediència és per als magistrats contumaç i reiterada des que els requeriments de la Junta Electoral van arribar. Un procés que va començar just després que la regidora de Ciutadans a Lleida Ángeles Ribes fes una denúncia contra tots els grups municipals independentistes. Abans que es resolgués el recurs contra el tercer requeriment, van ser els Mossos d’Esquadra qui va entrar a les dependències municipals dels anticapitalistes i van retirar la simbologia que reclamava la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

El passat 22 de novembre el diputat de la CUP va ser jutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La Fiscalia demanava que Juvillà fos inhabilitat durant vuit mesos i també que pagués una quantitat de 1.440 euros de multa. El ministeri públic assenyalava que el cupaire va ser avisat que no retirar els llaços grocs podria tenir conseqüències penals, perì “no va fer cas de manera reiterada i deliberada” i va mantenir el símbol que demana la llibertat dels presos polítics i dels exiliats fins que els Mossos d’Esquadra els van treure el 13 d’abril, donant compliment a la mesura cautelar ordenada pel jutjat d’instrucció 3 de la capital del Segrià.

El dia del judici, Juvillà va afirmar en la seva declaració que els tres requeriments que va rebre els va prendre com si anessin dirigits a tot el grup municipal, i no només a ell, que n’era el president. De fet, el primer requeriment va arribar a nom de Francesc Gabarrell. L’assemblea local va decidir recórrer tots els requeriments i no obeir-los perquè, entre altres motius, el seu propi logotip del partit té una estelada.

Juvillà també va assenyalat que els llaços estaven penjats des de l’octubre o novembre del 2017, quan van empresonar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i en les eleccions catalanes del desembre del 2017 no van rebre cap requeriment per retirar-los. En canvi, en les eleccions estatals de l’abril del 2019 la CUP no s’hi va presentar, però sí que van rebre el requeriment. El fiscal li ha retret que anunciés a Twitter que desobeiria i ha demanat aplicar la jurisprudència que va deixar fora de joc el president Quim Torra. 

Comentaris

  fideli Desembre 14, 2021 | 10:05
  a españa hem d'inhabilitar, tota ella tribunals inclosos i que se'n tornin a casa seva, per on han vingut... si no fem els deures se'ns pixaran i cagaran a sobre cada minut... això si no s'armen...
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 14, 2021 | 11:28
   Claaaar... Pues nada... declaradle la Guerra a Italia por 'el Alguer' y cuando la derrotéis; le declaráis la guerra a Francia... Así poco a poco hasta los "Països de Todo el Mundo Catalans"... Ja, ja, ja... cuanto tarado han creado la falsificación de la Historia, el adulteramiento de la cultura y el aculturamiento e Ingeniería Social de Patrias-Inventadas en la 'Escola'... Catalunya es lo que siempre a sido: una región de España, que perdió parte de su territorio por culpa de tarados como Pau Claris y otros de su calaña... Y mantiene "LLivia" gracias a que el resto de españoles dijeron a los Franceses que era así o había guerra; que no gracias a los gobernantes catalanes de la época... Siempre fue España geográficamente, culturalmente y relacionalmente; y obviamente, en España y con las demás regiones de España, están sus raíces y relaciones e intercambios principales desde hace mas de 3000 años; aunque tuviera alguna breve relación con gentes de mas allá de lo Pirineos... Catalunya siempre ha formado parte de "La Pell de Brau"... - Políticamente fue 'de facto' parte de España desde la unión de las coronas de Castilla y Aragón a finales del 1400; porque aunque 'de jure' hubiera aun ciertas separaciones durante 2 o 3 siglos aun -que se reducían poco a poco, paulatinamente-, funcionaban como una unidad frente al exterior, y en muchos aspectos también como una unidad en el interior de ambas monarquías, siendo el objetivo claro siempre la unión de toda España... Se conocía como La Monarquía Hispánica, España o las Españas. Y así lo veían y sabían todas las demás naciones : hasta en el Himno Nacional de Holanda se hace referencia a la España de aquella época... Jaume I dejo por escrito que sus conquistas eran "por la mayor Gloria de España"... ja, ja, ja... y Cervantes lleva al Quijote por Barcelona; y titula una de sus Novelas Ejemplares' escritas entre 1590 y 1612, sobre el rapto de una joven por los Ingleses y su rescate: 'La Española inglesa'... No la titula la 'La Castellana inglesa', ni 'La Andaluza inglesa', ni 'La Aragonesa inglesa', sino: "La Española inglesa"... Cuando llegan a América bautizan a la primera gran isla como "La Hispaniola", y el primer Virreinato en 1535 fue el de "Nueva España" (hoy Centro-América y México). Ya en 1493 el Capitán Militar del 2° viaje de Colón a América era un Catalán: Pere Magarit (que por cierto, también participó antes en la conquista de Granada a los musulmanes por los Reyes Católicos); y el del 3er viaje fue otro Catalán. Siempre hubo numerosos catalanes en América y desde el principio. La ciudad de Barcelona en América (Venezuela) fue fundada en 1600 y pico...
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 14, 2021 | 14:09
    y después Se pueden inventar todas las chorradas que se quieran y decir que hasta la Constitución de Cádiz no existía España y Bla-bla-bla... pero los primeros, mas activos y mas interesados que se presentaron en Cádiz para establecer esa constitución fueron los Catalanes: así como fueron los catalanes los que mas combatieron a los franceses por la Independencia de España... El "Tratado de Utrecht" de 1713 que tanto gusta a los NacionatasSeparatas lo firma "El Rey de España" y se establece entre las "Coronas de España e Inglaterra"... No entre Castilla y Aragón e Inglaterra... Se puede ver en Letras Bien Grandes, para el que quiera buscarlo; y está firmado un siglo antes de la Constitución de Cádiz.... Y así hay cientos/Miles de pruebas y ejemplos de lo que es una realidad innegable pese al Adoktrinamiento separata en lo contrario... Las burdas mentiras Históricas de los separatas se caen por su propio peso... Pero, todos en la península/España eran y se sentían españoles, aunque hubiera intereses personales y señoriales de N0bles y Alto Clero para controlar ciertos territorios, ya que eran una especie de "Señores de la Guerra" de la época y pretendían mantener sus Privilegios y poder y ventajas económicas... Y sentían así porque durante siglos el objetivo había sido recuperar la unidad de toda la Hispania Romana... Así era en el Interior y frente a otras naciones; os cuenten las trolas y sandeces que os cuenten en la 'Escola'... Catalunya fue primero parte de la Corona de Aragón (muy brevemente parte de la corona francesa) y antes de eso no existía como tal. El territorio fue parte de la Marca Hispánica, parte del imperio Islámico, parte del Reino de Hispania dominado por los Visigodos y parte de la Hispania Romana... y antes zona de pueblos "Iberos", como todo el resto de la península, que siguen siendo la mayor fuente de antepasados de los catalanes actuales; igual que en el resto de España.... y que como todas otras partes de España fueron invadidos y colonizados históricamente por oleadas sucesivas de Celtas, Griegos, Fenicios, Romanos, Bárbaros Germanos, Árabes y Bereberes/Amazigh, mas Bárbaros Germanos otra vez, Provenzales/Occitanos, Franceses... Por cierto, el Catalán es un dialecto Occitano (Lemosín) algo modificado por la gramática de hoy día, pero NO era el dialecto del Latín que hablaban los habitantes de lo que es la actual Catalunya, sino que fue traído por los señores de la Guerra bárbaros germanos y Condes Francos, que sometieron al pueblo Catalán de entonces...
     Adéu Ejpagnistain Desembre 14, 2021 | 21:46
     Segurament la llet de ta mare no era de bona qualitat i per això ets com ets. Ho sento per tu.....
      Pere LLimonera i Citronell Desembre 15, 2021 | 03:46
      "Segurament la llet de la meva mare" era mucho mejor que tu mala "llet" ... En todo caso no has rebatido ni contestado ni puesto en duda nada de lo que he dicho; y he dicho muchas cosas, aportado muchas ideas y puesto muchos ejemplos... La razón porque NO lo has hecho es por que NO puedes.... porque todo lo que he dicho son VerDaDes constatables e irrefutables y no podéis rebatirlas... Y eso el lo que os duele: La Verdad!, que choca de frente con vuestra cerrazón, fanatismo y radicalismo, producto de una educación malsana en el odio y en unas ideas políticas, lingüísticas y culturales impostadas y metidas con embudo en la 'Escola' a los chicos para falsear la Identidad catalana Histórica de Siempre, por otras impuestas por una parte de la Burguesía Extractora Catalana y así controlar a la sociedad y con ello mantener el 3% a toda costa y los mas de 500 grandes puestos en las Administracines y "Chiringuitos" afiliados, con SuELDaZos de 120.000 a 195.000 € de los "Senyoritos" y Patriarcas de parte de la Burguesía Extractora Catalana de "RaZa Superior"... Todo, en un proceso de "Ingeniería Social" de varias décadas ya, para abducir, adoctrinar, dividir, crear crispación y finalmente dominar con el solo y ultimo objeto final de llevarse "els calers" por la cara, el 3%, 10% o, secesionando Catalunya del resto de Espanya, el 100% por toda la cara i "peix al cove"... Reflexionad sobre las mentiras Históricas y la Lengua como arma de división social y de Abducción de algunos que tienen como verdadero interés su lucro y poder económico realmente, porque sino vais a destrozar todo, para no conseguir Nada...
  Tano Desembre 14, 2021 | 10:06
  AVER va amb "H" Senyors.
  Claravalls Desembre 14, 2021 | 10:13
  Togues feixistes ñordes foteu el camp cap el vostre país, Catalunya no vol justícia de rates franquistes putrefactes....sou una colla de descerebrats,amargats i reprimits Teniu merda en comptes de cervell. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats.Ens cagent en el vostre puto pare Franco. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
  Ricard Desembre 14, 2021 | 10:19
  Aviat haurem de demanar permís per anar de ventre. Vergonyós!
  Analfabetisme degradant. Desembre 14, 2021 | 10:21
  La Redacció fent faltes d'ortografia! Admirablement obscè.
  Jathodire Desembre 14, 2021 | 10:31
  A M. Rajoy l'han inhabilitat? Oi que no? No hi ha més preguntes, senyoria.
  martí Desembre 14, 2021 | 11:21
  Obligar a retirar llaços grocs d'un balcó és decisió clarament política per part d'un jutge, és lletja, i injusta. Però obligar a retirar els llaços grocs d'un despatx que no veu ningú ja és pur vici d'abús de poder
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 14, 2021 | 11:25
  El TSJC "sucursal colonial" del TC i del TS, són instàncies "polítiques de part", imbricades dins del pútrid i pestilent "Deep State Ñ (Borbónic-Franquista 2.0)”, amb l'objectiu i finalitat específica de donar forma jurídica a la "CAUSA GENERAL" contra l’Independentisme,/ No hi ha dubte doncs, abans de la vista, la sentència ja està dictada, “AFINADA” i ratificada.
  Ferran Desembre 14, 2021 | 11:27
  La mierda de la jujujudicatura,si que es contumaz de cojones.... Hay que dejarlos atrás....
  Canet de Mar, el pueblo más asqueroso de Europa Desembre 14, 2021 | 11:30
  Se debe repetir el slogan millones de veces , para que se conozca la mierda de estos supremacistas que acosan a un niño de cinco años; eso sí está escoria, ahora no dice ni "pio" del TEDH.
   Adéu Ejpagnistain Desembre 14, 2021 | 21:49
   Si tens problemes psicològics vés que t'ho mirin... pel demés tu i la merda feu el mateix tufff
  Anònim Desembre 14, 2021 | 12:06
  Y quien deshabilita al TSJC por saltarse a la torera (es decir... españolicisamente) la Carta de la ONU sobre los derechos de las personas?
  Gonzalo Desembre 14, 2021 | 12:22
  Ni olvido ni perdón, laZisnaZis a prisión. Vamos bien. Seguimos. A POR ELLOS!
  Setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat. Ara pugen de càrrec quan castiguen els catalans Desembre 14, 2021 | 12:52
  Si volen els pressupostos que ens deixin crear un siste4ma judicial català totalment deslligat del castellano-espanyol. Llavors els jutges que es vulguin quedar s'estudiarà el seu currículum pas a pas, els anticatalans tots fora, que gaudeixin de l'espanyolitat a España. De totes maneres com gaudíeu quan els jutges van inhabilitar el president Torra! també rèieu els de la CUP.
  Luisnomeacuerdo Desembre 14, 2021 | 21:06
  Me encanta cuando los tribunales de vuestro país, España, quitan y ponen fascistas independentistas a su gusto. Hacemos con la colonia de tractoria los que nos sale de los guevox.

Nou comentari