Patrimoni Nacional: un fons sense límit per als Borbons

El cost de mantenir la família reial espanyola és superior als 8.400.000 euros anuals dels Pressupostos, segons eldiario.es

Segons els comptes de l’Estat espanyol, la monarquia dels Borbons costa als ciutadans espanyols 8.400.000 euros anuals. Aquesta, però, no és la xifra real que els contribuents paguen per tal de mantenir la Casa Reial perquè molts dels pagaments que requereixen els serveis dels quals gaudeixen s’assumeixen entre molts Departaments de l’Estat.

Eldiario.es publica aquest dilluns que Patrimoni Nacional és un autèntic pou sense fons per a la família reial espanyola, i que a partir d’aquest organisme s’assumeixen despeses de seguretat de la monarquia. Els ministeris de l’Interior i Defensa assumirien despeses vinculades a la seguretat, per exemple, mentre que els actes oficials i l’agenda a l’estranger aniria a càrrec d’Exteriors. Patrimoni Nacional és un organisme que depèn del ministeri de Presidència i, en principi, la seva funció és la de conservar els edificis singulars i monuments de l’Estat.

Joan Carles I, per exemple, gaudeix als Emirats Àrabs de tres ajudants de cambra que Patrimoni Nacional paga de la seva butxaca. El rei emèrit té aquest tipus d’assistència des del 1975, quan va ser coronat, i no els ha deixat de tenir mai; tampoc quan va abdicar.

Comentaris

    RAMON A 18/01/2021 12:10 pm
    Aquest estat es mes rastrer que els lacais de Felip 5

Nou comentari