El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pascal demana “fermesa i convicció” davant de la decisió de Llarena
  • CA

 

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha titllat d'”autèntica vergonya” la suspensió que ha decretat el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena contra els diputats independentistes processats i ha demanat “fermesa i convicció”. Pascal ha convidat els membres del Parlament a “rebutjar de forma rotunda una actitud com aquesta” i ha defensat que “segueixin sent diputats”. De la seva banda, l’expresident Artur Mas ha dit que la decisió de Llarena és un “abús”, ja que la llei que ha fet servir “es va escriure per gent terrorista i no per pacifista i demòcrates”. Tant Pascal com Mas han fet aquestes declaracions després de participar a la concentració de suport a Rull, Turull i Forn, que aquest dimecres han ingressat a la presó de Lledoners.

 

Pascal ha dit que és una “autèntica vergonya que el poder judicial interfereixi d’aquesta manera en les majories parlamentàries” i s’ha mostrat convençuda que “a la llarga Europa ens donarà la raó”. La coordinadora del PDeCAT ho ha dit durant la concentració de suport a Rull, Turull i Forn on ha lamentat que “ser a prop de casa, no és ser a casa”. “Venim a exigir justícia i llibertat per una bona gent que són demòcrates de cap a peus i que ens van permetre fer una cosa boníssima en democràcia que és posar un vot en una urna”, ha expressat Pascal.

De la seva banda, l’expresident de la Generalitat Artur Mas ha defensat que els polítics empresonats són “gent innocent que ha fet tot el possible perquè les coses anessin bé”. “Són gent que ha escoltat el país, que se l’ha jugada personalment i que ha tingut el coratge de mirar de front i fer les coses com s’havien de fer que és escoltant a la gent”, ha apuntat Mas, que considera que “si això després significa presó vol dir que estem en un règim salvatge i injust”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa