Pascal assegura que s’està treballant en una “candidatura de consens”

El congrés del PDeCAT s'anima, la coordinadora es reuneix amb els presos polítics del partit

 

 

Primeres hores de l’assemblea del PDeCAT que ha de decidir el nou equip directiu i el seu posicionament estratègic de cara a la nova etapa política oberta i la seva relació amb les files de Carles Puigdemont. Un congrés encara obert davant la lluita de poders que representa la resistència de Marta Pascal a deixar la direcció del partit, tot i que els seus darrers moviments permeten albirar un “pas al costat” tot i la seva bunquerització d’aquests dies. 

 

De fet, així ho ha apuntat en declaracions en arribar al Palau de Congressos de Catalunya, a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Pascal ha assegurat que s’està treballant per una “candidatura de suma” i de “consens”. Una candidatura que espera que sigui avalada en les votacions de diumenge. Fins i tot, Pascal considera que és “compatible” la crida de Puigdemont amb la “crida de partit” del PDeCAT. 

 

Pascal s’ha reunit amb els presos polítics del PDeCAT a Lledoners amb la intenció d’arribar a un acord davant la candidatura alternativa de Joan Ramon Casals i la intenció de David Bonvehí de ser l’home fort de la nova direcció per ordre expressa de Carles Puigdemont. De fet, així el va ungir Puigdemont en una carta dirigida al seu nucli de confiança al partit. 

 

Les relacions han quedat tocades entre Pascal i Puigdemont fins al punt que estava previst que el president Quim Torra obrís el Congrés, però per un “afer personal d’agenda” no hi ha pogut assistir. 

 

Més informació en breu 

Nou comentari