Primer pas del Suprem per arrossegar les causes dels consellers i dels Jordis

L'instructor Pablo Llarena sol·licita un informe a la jutge Carmen Lamela abans de decidir sobre l'acumulació de causes amb la de la Mesa del Parlament
Els consellers que han declarat a l'Audiència Nacional espanyola
Els consellers que han declarat a l'Audiència Nacional espanyola | ACN

Primer pas del Tribunal Suprem per arrossegar en una sola causa les acusacions de delicte de rebelió contra vuit consellers del Govern i contra els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, que es troben en presó preventiva per ordre de la jutge Carmen Lamela de l'Audiència Nacional espanyola.  El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha iniciat els tràmits per quedar-se la causa, i ha demanat un informe a l'AN abans de resoldre sobre la competència i l'acumulació de la causa que se segueix contra els consellers del Govern de Catalunya i Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.


 

El magistrat Pablo Llarena ha dictat una providència en què, amb caràcter previ a resoldre sobre la competència i acumulació de la causa, sol·licita a Lamela, de conformitat amb l'article 21 de la Lecrim, que en el termini de 5 dies l'informi sobre els aspectes fàctics, processals i investigadors de tots dos procediments, així com perquè citi les parts personades en aquests processos perquè en el mateix termini informin directament a aquesta Sala sobre l'eventual acumulació dels processos.

 

Llegiu aquí la providència del jutge del Suprem 

Cal recordar que el jutge del Suprem va ser més garantista durant el procés, va permetre a les defenses una setmana de coll per preparar els seus arguments ajornant la vista una setmana, mentre que l'Audiència Nacional espanyola va tirar pel dret enviant citacions el dia abans -els consellers van ser citats a declarar un dijous i ho van saber dimecres-. Per altra banda, l'AN va decretar presó provisional per als vuit consellers i els dos Jordis, tot i que no es complien cap dels tres supòsits constitucionals. En canvi, el Suprem va decretar presó el·ludible amb fiança de 150.000 euros per a Carme Forcadell, que va passar una nit a la presó, i 25.000 euros de fiança sense presó per a quatre membres de la Mesa, deixant en llibertat total Joan Josep Nuet. 

Comentaris
indepen : fanatics !!
De Colera fins Alcanar, de Les fins la Barceloneta : el 1-O ba ser un : PUCHEREAZO !!!!!!!! PUUUUCHERAAAAAZOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!
La vostra justícia sí que és un veritable TONGO, per no dir que únicament és o representa la venjança d'un estat autoritari que ja fa un temps que no té res a oferir als catalans, només repressió, violència, intolerància i tot tipus de qualificatiu negatiu, perquè aquesta és la realitat no ofereixen res de bo . En aquest país no existeix la justícia.
KEMET
El govern de Madrid veu que cada vegada es fan mes insostenible els presos politics, sobretot en periode d'eleccions. De fet tots els missatges i manifestacions sont per alliberar els presos. Un cop estiguin al carrer, les manifestacions hauran de reclamar una altre cosa.

envia el comentari