El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els partits independentistes portaran al Congrés la llei d’amnistia el 15 de març
  • CA

ERC, JxCat i la CUP registraran la proposta de llei d’amnistia al Congrés el proper 15 de març, després de les eleccions catalanes del 14-F. En un acte conjunt entre partits independentistes, entitats i societat civil, han explicat que la llei que impulsaran no vol demanar “perdó” per una categoria de delictes sinó que reclamen que es “corregeixi una injustícia”.

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha reclamat corregir “l’esbiaixada intervenció” de la justícia en una qüestió política. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha defensat que l’amnistia és el “primer pas” per desjudicialitzar la política i dibuixar una solució democràtica al conflicte polític. La CUP ha celebrat el “compromís ampli” del sobiranisme amb l’amnistia.

 

Paluzie creu que “serà en va”

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha considerat que “l’esforç” dels partits independentistes de portar al Congrés una llei d’amnistia serà “en va”. En declaracions als mitjans davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el primer dia de judici contra el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, per haver facilitat l’1-O quan era alcalde d’Agramunt, Paluzie ha considerat que és “molt difícil” que s’aconsegueixi una llei d’amnistia. D’aquesta manera s’ha referit a l’acord entre JxCat, ERC i la CUP de portar una proposta de llei al Congrés al març. La presidenta de l’ANC ha apostat per preparar el país per una declaració d’independència “efectiva”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa