El Partit Demòcrata pregunta a Moncloa pels seus negocis amb l'Aràbia Saudita

Registra preguntes al Congrés per tal que l'executiu de Rajoy concreti pressupost i termes de l'acord signat per crear una empresa pública conjunta per al sector naval
El rei espanyol rep el príncep saudita i el seu seguici per tancar negocis
El rei espanyol rep el príncep saudita i el seu seguici per tancar negocis | Casa Real

Alemanya, Noruega i Bèlgica ja han deixat d’exportar armes a l'Aràbia Saudita, seguint les recomanacions de l'ONU. Però Espanya no només no atura els seus negocis amb aquesta coalició saudita sinó que els incrementa. I el passat 12 d'abril va signar acords amb el príncep Mohammed bin Salman bin Abdullaziz A-Saud, príncep hereu, viceprimer ministre i ministre de Defensa d’Aràbia Saudita, per fer negoci entre dues empreses públiques, una de cada país. L'anunci dels acords entre Espanya i l'Aràbia Saudita, que no respecta els drets humans més bàsics i es troba en conflicte amb altres països, ha provocat el rebuig d'ONG's però també d'alguns partits polítics. És el cas, per exemple, del Partit Demòcrata (PDeCAT), que ha registrat al Congrés espanyol tres preguntes, a les quals ha tingut accés El Món, adreçades a l'executiu de Mariano Rajoy sobre aquesta qüestió. En concret, la diputada Míriam Nogueras demana a Moncloa "què implica el Memoràndum d’acord entre l’empresa pública espanyola Navantia i l’empresa pública saudita Sami, en què totes dues es comprometen a crear una empresa conjunta per a futurs programes navals a l’Aràbia Saudita", així com detalls de pressupost i de materials que contemplen aquests acords. 


 

Per altra banda, Nogueras també pregunta a l'Estat si pensa respectar les directrius de les Nacions Unides sobre els tractes comercials que han de tenir els estats que tenen ratificats els tractats de l'ONU davant de països que vulneren drets fonamentals: "Tenint en compte que l’Aràbia Saudita és un país que està en conflicte amb altres, no es respecten els drets humans i és un dels països on més armes exporta l’Estat, ha considerat el govern reduir les exportacions d’armes a aquest país, en compliment del Tractat sobre comerç d’armes de les Nacions Unides?". 
Comentaris
Karlus
A la foto hi falten uns quants militarets amb medalletes i uns quants capellans, i apa edat, mitjana i el rei amb corona. Quin país
Quico
Fent negocis entre estats terroristes.Monarquies feudals , puteres i corruptes.
JordiP
Coneguda és l'afició dels moros a la bakxix. Qui s'emporta els diners d'aquestes operacions?
Màfia armamentística
!a Europa mig (només mig, no ens passéssim) civilitzada ha deixat aquest neglci i ara els apañolets aprofitant la demanda de joguines bèliques. ? Fabricar armament ja hauria d'estar penalitzat , no és el cas, però vendre'n , a segons quin tipus de clients , hauria d'estar perseguit i castigat per la llei, en aquest cas, la llei europea. Està vist que amb Aràbia, apaña està en la seva salsa, perquè serà ?

envia el comentari