El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs expulsa un diputat de Cs per cridar en un debat sobre el cas Pegasus
  • CA

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha expulsat el diputat de Cs del ple d’aquest dimecres després que hagi començat a cridar queixant-se per la lectura en veu alta de la declaració de la Junta de Portaveus, aprovada per partits independentista i Comuns, on es condemna el cas Pegasus. La lectura del text per part de Borràs ha generat malestar des del minut zero a Cs, que s’ha queixat en considerar que Borràs no podia llegir la declaració per “partidista”. El reglament, han dit, només permet llegir declaracions unànimes. La queixa ha anat acompanyada e crits del diputat taronja Matías Alonso, que Borràs ha expulsat de la sala de plens després de tres avisos.

El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha preguntat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre aquest incident. Aragonès li ha recriminat “l’actitud impresentable dels diputats” de Cs que “es dediquen a muntar un xou i un circ, menystenint la confiança dels seus electors, que en conec uns quants i no els han votat perquè fotin el número quan hi ha una cosa que no els agrada”. “Deixin de fer-nos passar vergonya”, ha remarcat Aragonès.

Carrizosa en el torn de rèplica ha acusat Laura Borràs de “tergiversar, mentir, privar de la paraula els diputats” i també ha criticat que “els lletrats no s’alterin ni el més mínim”. El líder de Cs ha emmarcat l’independentisme en “la proliferació dels radicalismes d’occident” i ha defensat Cs, “un partit prosistema, però es de fora del sistema, potser ens aniria millor ser com la CUP, anar contra el sistema però acomodat en el sistema”.

El Parlament de Catalunya entrarà finalment en la batalla legal contra el cas Pegasus, després que el Ple d’aquest dimecres hagi aprovat —amb 112 vots a favor i 17 en contra—, la proposta per presentar una denúncia pel cas d’espionatge que ha sacsejat l’actualitat política des de fa més d’una setmana. Els partits independentistes més el PSC i Comuns han donat el vist-i-plau a la proposta de formular una denúncia, en nom del Parlament, davant les autoritats judicials “pels fets que s’han evidenciat amb relació al programa d’espionatge Pegasus i que podrien ser constitutius de delicte”.

Suport del PSC per denunciar el cas Pegasus

Tot i que el PSC s’ha oposat a la declaració de condemna del Catalangate, però ha votat a favor de la denúncia. El diputat Ferran Pedret ha dit que els socialistes estan “a favor d’aclarir els fets” i que “un cop aclarits s’estableixin les responsabilitats necessàries”. Pedret també ha dit que al PSC són “partidaris que els poders públics en un estat de dret hagin d’atenir-se a les garanties de qualsevol procediment”. A banda, el diputat socialista ha dit que el seu grup és contrari a “qualsevol intervenció de comunicacions que no compti amb autorització i supervisió judicial”. “Fora d’això estem radicalment en contra, com hi hem estat sempre”, ha reblat.

La líder dels Comuns, Jèssica Albiach, també s’ha mostrat partidària de presentar una denúncia des del Parlament i ha apel·lat a la “unitat política” perquè considera que aquest cas “va de democràcia”. Per Albiach, “no hem de perdre de vista que que la responsabilitat ha de recaure sobre els responsables de l’espionatge i no sempre la ciutadania”. D’aquesta manera la líder dels Comuns volia seduir ERC perquè voti demà a favor del decret de mesures per pal·liar els efectes de la guerra. “”L’espionatge no l’ha fet la ciutadania, l’ha fet un estat profund que s’ha emancipat de l’estat de dret”, ha afirmat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna a abril 27, 2022 | 12:07
    Anna abril 27, 2022 | 12:07
    Qui se sent "representat" pel partit de Rivera i altres partits similars ? Si fos espanyola em farien vergonya.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 28, 2022 | 17:38
      Pere Llimonera i Citronell abril 28, 2022 | 17:38
      Tiene Gracia que eso lo suelte una de los del Puñado de Comentaristas fijos separatas suprematas del Nacional Catalanismo de patrias inventadas que CoMentan "Todos los Días", "en ToDos los Artículos", o casi todos, "a Todas Horas"... ja, ja, ja... Son así, en su abducción y adoctrinamiento, pero se les llega a coger cariño... N0 paran de dar la brasa los separatas suprematas; dan la brasa a todos , a todas horas y el mayor tiempo posible... Bonita, el que estés adoctrinada y abducida N0 cambia el hecho de que eres Espanyola en todos los sentidos... TÚ también eres "nyorda!"... pero eres Nyorda supremata y con prejuicios... y los nietos de los nietos de tus nietos tendrán nietos cuyos TataraNietos también serán Nyordos, aunque esperemos que SiN prejuicios, para entonces... En cuanto al asunto del "Supremata-Gate" es una "OPERACIÓN ESPECIAL de GUERRA MEDIÁTICA" del supremacismo secesionista y sus partidos para intentar montar escándalo Político e intentar 'sacar partido' de ello y dar un poco de 'vidilla' al "Procés" que está amortizado, finiquitado; y viendo que se les hunde el invento y el sistema "Saca-Cuartos" y "arrapiña-Calers" se han dicho que había que hacer algo, pero ya; y han decidido tirar de esto a ver si podían montar un PoLLo que les reportase algo... El asunto del "Supremata-Gate" está ya claro: es un montaje enorme partiendo de 4 cosillas, es mas que obvio a estas alturas... Han hecho un Mar de una gota de Agua... Claro, que muchos catalanes han votado a "aquesta colla d'inútils i estafadors" separatas suprematas; así que Catalunya hoy día tiene lo que se merece tras 40 años de un Régimen de impostura y de falsificación de la Historia, de la Cultura y de todo; pero se está a tiempo aun; y ya es hora de cambiar, de dar un golpe de timón y reflexionar, darse cuenta que hay una realidad que "és Metafísicament impossible" : és la DeM0CRaCia dins el Supremacisme secesioniste"... Volantazo, y a otra cosa, mariposa... A dedicarse a cosas serias que la economía está muy mal y la Crisis apunta mal también... hay que olvidarse de esta 'colla' de Funambulistas, comediantes, Teatreros, saltimbanquis y cómicos... ' Apa, maca, Bon dia!'
  2. Icona del comentari de: El cit campejador a abril 27, 2022 | 13:00
    El cit campejador abril 27, 2022 | 13:00
    No me resulta curioso que en este panfleto subvencionado no relaten lo que ha pasado: La Piji Borras se ha pasado el reglamento por donde le ha apetecido y Ciudadanos lo ha denunciado. Eso no lo leeréis en este panfleto ni pondréis un link del video de la intervención de Carrizosa. Ya no lo hacéis por las subvenciones, lo hacéis por vuestras creencias en el nazional supremacismo.
  3. Icona del comentari de: Tonet a abril 27, 2022 | 13:01
    Tonet abril 27, 2022 | 13:01
    Aquets dropos, no representen res , nomes la bilis de la ràbia,
  4. Icona del comentari de: Arcadi a abril 27, 2022 | 13:18
    Arcadi abril 27, 2022 | 13:18
    Anna,que eres rusa?
  5. Icona del comentari de: Feixista a abril 27, 2022 | 13:34
    Feixista abril 27, 2022 | 13:34
    Viuen de l'escàndol perpetu. No saben fer res mes. A banda de cantar el "cara al sol", clar.
  6. Icona del comentari de: Anònim a abril 27, 2022 | 14:59
    Anònim abril 27, 2022 | 14:59
    Foteu al carrer a aquesta xusma franquista. Als mateixos españols els hauria de fer vergonya el nivell d'educació d'aquesta gentussa.
  7. Icona del comentari de: Normal a abril 27, 2022 | 15:01
    Normal abril 27, 2022 | 15:01
    La choni Borràs mostrant com és de choni i grollera i que es passa la democràcia i l'educació per too Bilbao.
    • Icona del comentari de: Anònim a abril 27, 2022 | 15:42
      Anònim abril 27, 2022 | 15:42
      Ahhhhhhhh!normal
  8. Icona del comentari de: rm a abril 27, 2022 | 15:07
    rm abril 27, 2022 | 15:07
    escoria
  9. Icona del comentari de: Ricard a abril 27, 2022 | 20:55
    Ricard abril 27, 2022 | 20:55
    Els nervis dels racistes castellans quan menteixen i són descoberts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa