El Parlament vol que Sánchez, Iglesias i Illa desfilin per la comissió de les residències

La cambra catalana citarà 115 testimonis i experts, entre alts càrrecs del Govern, representants del sector i exconsellers

La Comissió d’Investigació sobre la Gestió de les Residències per a Gent Gran ha aprovat la sol·licitud de compareixença dels consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i Salut, Alba Vergés, així com d’altres alts càrrecs del Govern en la crisi sanitària de la covid-19. També ha aprovat la proposta de compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez; el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el vicepresident segon i titular de Drets Socials, Pablo Iglesias, davant les crítiques de PSC i comuns, que han recordat que les competències de les residències són de la Generalitat. En total s’han aprovat 115 compareixences entre testimonis i experts, amb representants del sector, de col·legis professionals i exconsellers.

Les residències de gent gran han estat colpejades de forma dura, dramàtica, per la pandèmia del coronavirus, amb més de 15.000 contagis confirmats i més de 4.100 persones mortes a causa de la covid-19. La comissió d’investigació del Parlament, constituïda a principis de juliol, té com a objectiu analitzar les formes de gestió de les residències durant la crisi sanitària i determinar com es pot protegir millora la vida i garantir unes condicions dignes de les persones que hi viuen.

Nou comentari