El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament tanca files amb els represaliats per l’operació Judes
  • CA

Els 9 processats per l’Audiència Nacional arran de l’operació Judes tindran un suport de pes. La majoria independentista del Parlament ha decidit aparcar les diferències habituals per denunciar la situació i fer mullar la cambra en aquest cas de l’Audiència Nacional contra l’activisme independentista enquadrat en els CDR.

 

Així Toni Castellà de Demòcrates, Aurora Madaula de JxCAT, José Rodríguez d’ERC i Maria Sirvent de la CUP han presentat aquest migdia des dels faristols del Parlament una proposta de resolució en soldiaritat i suport amb els processats per terrorisme. No ho han fet sols. Els han acompanyat els familiars i representants del grup de suport. “Els nostres familiars no són terroristes”, ha emfaitzat David Sans, oncle d’un dels detinguts. Els líders polítics han coincidit en definir els 9 encausats com a “presos polítics acusats de terrorisme”.

 

De fet, els familiars han estat molt durs amb el procés sumarial obert tot denunciant “mètodes psicològics de tortura”. Així mateix han reclamat l’apropament dels presos a Catalunya i que el règim de comunicacions no sigui el CIE3 establert per a nandes armades i terroristes.

 

La resolució, que es votarà en el proper ple, exigeix l’alliberament immediats dels presos i l’arxiu de la causa. En aquest sentit, denuncia la repressió de l’Estat espanyol i l’abús de figures penals com el terrorisme. “No és una ingerència del legislatiu en el poder judicial sinó una denuncia d’un abús d’un poder”, ha puntualitzat Rodríguez.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa