El Parlament reivindica “culminar la independència amb els mecanismes d’una democràcia”

La cambra denuncia "la utilització de la por com a eina d'escarni" en el cas de Tamara Carrasco

El Parlament ha reivindicar “culminar la independència amb els mecanismes propis d’una democràcia” com a “l’única manera de garantir que Catalunya sigui governad aper les persones elegides democràticament pel poble i es pugui dotar de les pròpies lleis, i a la vegada salvaguardar les institucions i protegir els representants de la repressió ed l’Estat espanyol”. Aquesta és la determinació que ha aprovat la cambra, a instàncies d’una moció de JxCat, que també ha aplegat els suports d’ERC i la CUP-CC. Amb els mateixos suports, la cambra ha lamentat que amb el canvi de govern a Madrid no hi ha hagut “cap millora perceptible en drets i llibertats”.

Aquest cop amb l’abstenció dels comuns, el Parlament ha denunciat l’ús de la por coma eina d’escarni i repressió, i posa com a exemple el cas de Tamara Carrasco. “És una prova escandalosament cruel d’aquest ús havent patit injustament un segrest legal en forma de confinament”, assenyalen.

D’altra banda, el Parlament recorda que les institucions de la Generalitat van ser creades abans de la Constitució del 1978 i que compten amb una legitimitat històrica inqüestionable, i denuncia la “repressió continuada” contra la Presidència de la Generalitat, concretament contra Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra. La moció aprovada també exigeix una amnistia que anul·li totes les causes judicials engegades per la defensa dels drets polítics, socials o civils.

Nou comentari