El Parlament rebutja instar el Govern a evitar els talls de la Meridiana

Carrizosa acusa el conseller d'Interior de "donar màniga ampla als radicals durant la pandèmia"

El Parlament ha rebutjat tota la moció de Cs, que en un punt proposava reprovar el conseller d’Interior, Miquel Buch, per “donar injustificadament un tracte diferent a les manifestacions segons el seu signe”. El ple ha tombat el text, que ha rebut els vots a favor de Cs i PPC, l’abstenció de PSC i CatECP, i els vots en contra de JxCat, ERC i la CUP. La cambra també ha rebutjat un altre punt de la moció que instava el Govern a evitar els talls de la Meridiana canviant la mobilització per una ubicació “alternativa”. Hi han votat a favor Cs, PSC i PPC; CatECP s’ha abstingut, i JxCat, ERC i CUP ho han fet en contra. Durant el debat, el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha acusat Buch de “donar màniga ampla als radicals durant la pandèmia”.

El ple també ha rebutjat el primer punt de la moció, on Cs proposava que el Parlament “lamentés els perjudicis” causats als milers d’usuaris i conductors, a més de veïns i empresaris que desenvolupen la seva activitat a la Meridiana. De nou, hi han votat a favor Cs, PSC i PPC; CatECP s’ha abstingut, i el bloc independentista ho ha fet en contra. Carrizosa ha criticat que els CDR facin talls “il·legals” “fins i tot” durant l’estat d’alarma. El dirigent de Cs ha preguntat “si no en tenen prou” els catalans, comerciants i hotelers per patir una pandèmia mundial, que “a sobre” han d’aguantar “l’abús” de gent que “s’extralimita dels seus drets” davant la “passivitat” de Buch, en referència als talls a la Meridiana.

Aquesta acció dels CDR va néixer com a protesta per les sentències del Suprem contra els “presos polítics”. El diputat de JxCat Ferran Mascarell ha centrat la seva intervenció al debat en defensar la protesta.

Nou comentari