El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament insta el Govern a fer un nou contracte per donar “estabilitat” a la CCMA
  • CA

El Parlament ha aprovat instar el Govern a acordar “el més aviat possible” un nou contracte programa per donar “estabilitat econòmica, financera i laboral” a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i que “garanteixi uns mitjans públics referents de qualitat en el sector audiovisual i l’accés general a una informació veraç, plural, neutral i equilibrada”. La moció, presentada pel PSC, també proposava la reprovació i demanar la dimissió de la presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, per la “ineficient gestió” –segons el text- dels recursos econòmics i humans de la Corporació” i “la manca de transparència”. El punt s’ha rebutjat en segona volta després que en la primera votació hi hagués un empat entre el ‘no’ de JxCat i ERC i el ‘sí’ de Cs, comuns, PSC i PPC. A la segona votació hi ha acabat havent 63 vots favorables, 64 en contra i 5 abstencions.

A la moció s’ha aprovat que el nou contacte programa de la CCMA asseguri el pluralisme polític, religiós i cultural, reculli l’obligació de garantir la veracitat i la imparcialitat, fomenti el debat plural, fomenti la cohesió social i la convivència, així com la igualtat entre homes i dones, i reforci el compromís dels mitjans públic amb la promoció del català i l’aranès. També s’ha aprovat per unanimitat constatar la necessitat que el CAC aprofundeixi en l’anàlisi qualitatiu de la pluralitat en continguts, la ponderació de diversitat de veus i la representativitat en els programes.

A la moció es demanava condemnar els “menyspreus i insults” a Mossos i polítics per part de col·laboradors i instar el Consell de Govern a prendre accions al respecte, així com reconèixer que les audiències “esbiaixades” de la CCMA són conseqüència “d’una manca de pluralisme evident i de reflex de la diversitat social i territorial existent i una marcada inclinació processista” en els continguts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa