El Parlament insta el Govern a garantir la immersió amb abstenció del PSC

El Parlament ha instat el Govern a garantir que la immersió lingüística s’aplica correctament a totes les escoles de Catalunya, i ha demanat que el departament d’Educació “assumeixi la plena responsabilitat política i jurídica en la instrucció i aplicació d’aquests objectius, garantint la seguretat jurídica del professorat”, tot i l’abstenció del PSC.

La moció, presentada per la CUP, recorda a la proposta que va fer a principis d’aquesta setmana la presidenta del Parlament, Laura Borràs, quan va demanar que la conselleria d’Educació es fes càrrec de la direcció de l’escola de Canet de Mar que ha estat obligada a fer el 25% de les classes d’un grup de P5 en castellà. De fet, els anticapitalistes es van sumar a la petició de la presidenta de la cambra catalana.

La proposta de la CUP va tirar endavant aquest dimecres tot i l’abstenció del PSC. Sí que hi van votar a favor els comuns, juntament amb Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la CUP. La moció va obtenir els vots negatius de Vox, Cs i PP. Pel que fa a la petició que la conselleria encapçalada per Josep Maria Cambray assumeixi la plena responsabilitat jurídics i política, va obtenir el suport d’ERC, JxCat, CUP i comuns, mentre que el PSC hi va votar en contra, juntament amb Vox, Cs i PP. Per altra banda, la cambra va rebutjar una petició de PP i Cs que demanava fixar almenys un 25% d’hores lectives en castellà a l’escola catalana.

La moció de la formació de Carlos Carrizosa volia que que el Govern fos instat a “acatar i donar compliment” a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -ratificada pel Tribunal Suprem- que obliga a fer una quarta part de les classes en castellà a Catalunya. Cs volia instar l’executiu a “reintroduir” aquesta llengua a les escoles catalanes, i també sol·licitava que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, demanessin perdó a les famílies que volen educar els seus fills en castellà.

Finalment, el Parlament ha acabar tirant endavant una moció molt similar a la proposta feta per Laura Borràs. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, havia estirat Borràs de les orelles aquest dimarts, assenyalant que a Canet no es podien fer “invents”. Per la seva part, el president Pere Aragonès va acusar la presidenta de la cambra catalana de fer “partidisme”. El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va demanar “responsabilitat”.

Comentaris

  amb illa la democràcia perILLA Desembre 16, 2021 | 08:51
  els psc no existeix, per obra i gràcia del miguel izeta. La delegación del psoe a Catalunya, va crear el tripartido del 155, per interessos partidistes i del propi miguel izeta, el mateix que va fer l'impossible per empresonar persones innocents. El mateix que conjuntament amb el illa participen en actes o manifestacions de la ultradreta. Que els socialistes s'abstinguin no és cap sorpresa,
  GAVANENC Desembre 16, 2021 | 11:15
  Que el PSC tregui la "C" i posi "OE" perque aquesta penya ja no té res de catalanisme. Son simples llepaculs de l'amo madrileny. Ja no pinten res....
  Comun's,crostadrégimen78 Desembre 16, 2021 | 11:27
  Així és la "izquierda progresista" españolista franquista española: PPsoe en tota la seua salsa franquista.
  Gentussa sense honor Desembre 16, 2021 | 19:59
  Tothom pot votar allò que vulgui (només faltaria). Però, novament, el PSC es torna a retratar com allò que és: un partit sense principis: un partidet de merda que només vol seguir vivint del paripé. I, si per això, ha d'aconseguir votants traicionant els seus principis de 40 anys, ho farà. El PARTIT DEL SEIENT I LA CADIRETA (PSC). Un partit de gentussa que vendria a la seva mare si li anés el sou. Fills de la gran.

Nou comentari