El parlament extremeny reclama “el control de TV3 per part de l’Estat”

L'Assemblea de la comunitat ha aprovat una proposta del PP amb els vots del PSOE i Cs que inclou el suport a una nova aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola
Guillermo Fernández Vara | Europa Press

L'Assemblea d'Extremadura ha aprovat aquest dijous a la tarda una iniciativa del Partit Popular que demana l'aplicació, per segona vegada, de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. La proposta del PP instava la junta a traslladar al govern de Pedro Sánchez el "suport" del poble extremeny a la mesura al·legant la defensa de l'"esperit de la Transició" i la unitat d'Espanya. Podemos hi ha votat en contra.

 

El text consta de sis punts que demanen, entre d'altres, que el govern espanyol abandoni la "bilateralitat" a Catalunya i defensi els símbols de la "nació", entre els quals, segons consta al redactat, hi ha la monarquia parlamentària, el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament i "el control de la televisió pública catalana per part dels representants de l'Estat" per tal d'aconseguir "un servei públic neutral i al servei de tots els catalans".

 

El president de la Junta d'Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara, ha puntualitzat posteriorment, a través d'una sèrie de tuits, que aproven l'aplicació de l'article 155 "si es donen les circumstàncies", que ha considerat que "ara no es donen". Seguidament, ha admès que si s'apliqués aquesta mesura "sense raons" suficients "els tribunals europeus podrien rebutjar-ho", circumstància que ha afirmat que seria "molt greu". Tot i això, Fernández Vara també ha explicat que no vol que "ningú vegi res estrany" en aquesta votació perquè, ha explicat, el seu partit i ell "vam defensar, defensem i defensarem sempre la Constitució, la unitat d'Espanya i la sobirania nacional". "Espanya va abans que unes eleccions", ha reblat, per rebutjar qualsevol acusació d'electoralisme.Comentaris
Nosaltres reclamém els nostres impostos enviáis a Extremadura a que ens els tornin
Prou de viure a l’esquena dels catalans i a damunt atacar nos constantment. Impresentables.
fideli
ocupeu-vos de casa vostra, gilipolles...que prou feina teniu...
Joan
I no tenen altra feina?
VARA, MES VAL QUE CALLIS I T'OCUPIS DE CASA TEVA I DELS TEUS, QUIT'HASCREGUT QUE ETS PER FICAR-TE AMBNOSALTRES I DIR EN QUIN IDIOMA HEM D'E PARLAR I ENSEYAR A LES NOSTRES ESCOLES? ELS QUE VIUEN A CASA NOSTRA I NO HI ESTIGUIN D'ACORD QUE TORNIN A LA SEVA TERRA,NI ELS HEM CRIDAT NI ELS OBLIGUEM QUE
PERO QUE US HEU CREGUT QUE SOU BELLOTEROS? QUI SOU VOSALTTRES PER FICAR-VOS AMB LA NOSTRE TV3, QUE NINGU DE VOSALTRES VEIEU, NI ENTENEU'? LA NOSTRA PROGRAMACIÓ ES MASA CULTA PER CERVELLS QUE NOMES ELS HI VA "LA ORDINARIEZ I MARUJEO" DONCS MIRA JO RECLAMO QUE SE US RETIRI EL PER I QUE TREBALLEU ELS 12 MESOS DEL ANY PER COBRAR, I QIE PÀGUEU IMPOSTOS, I PAGAR ELS LLIBRES DELS VOSTRES FILLS ,RES DE QUE SIGUIN GRATIS, PAGANT-LOS NOSALTRES LA LLENGUA DE CASA NOSTRA ES EL CATALA,
Con orígenes extremeño.
España es un país que se divide en dos: Los Quillos y los Fachas, a veces ambas cosas. Culturita de cabra de Legión.
No des mas la Vara
Que, acojonaos para cuando no tengais pasta para subvencionar vuestros caprichos? rebaño de chorizos.
mès val que arregleu els vostres problemes
Que son molts i deixeu de donar pel cul. Fill de puta sociata español
Mare meva !
Arriba a ser garrulo aquest home. Preocupa't de la teva gent. Deix en pau als catalans, mal home !
Victor
Doncs nosaltres demanem que es retirin les subvencions als ganduls d'Extremadura i que en el plaç de 6 mesos es redueïxin els càrrecs públics a com a màxim el 20% de la població, que seria el més normal per les competències que tenen.
Ramonet
Té collons que aquests que viuen subvencionats (tota la seva vida) amb diners de Catalunya, encara hagin de dir collonades d'aquest nivell. Veuen que se'ls hi acaba la bona vida i s'hauran de posar a treballar de veritat i això els terroritza, no saben fer res més.
I ?
Vive y deja vivir.. Preocupate de ti y deja en paz a los demas.
Extremafloja ¿ ?
Aquest fill de puta també es veu amb cor d'aixecar la veu ? Per què. no es preocupen de les seves respectives comunitats , que ja deu haver -hi feina per fer ? De que viureu quan hagi acabat el " tema procés " ? DUES GENERACIONS D'EXTREMENYS A CATALUNYA , NO TENIU RES A DIR. ?
fatxes
Aquests fatxes que es preocupin de casa seva que prou feina tenen
Són uns misèrables desgraciats
Yo también vendré a votar i que quiten la mitad de los funcionarios de tu autonomia i te quiten las ayudas i la solidaridad..ahí lo dejo
juan
Extremadura sera un desierto sin gente antes de 20 años
Vicenç Ramoneda
Els del 155: "Espanya va abans que unes eleccions" Catalunya va molt abans que espanya car aquesta ni existia!
Parasitos
Trabajad mas y dejar de vivir del cuento. Andaluces y extremeños vagos y vividores.
La basura extremeña.
Que cara tan dura tenéis, encima de que os subvencionamos para que tengáis 28 funcionarios por cada 100 trabajadores (Catalunya tiene solo 8 sobre 100), y que regaleis 2.000 por familia para comprar muebles, nos queréis joder TV3. Sois basura.
Claravalls
Cabrons feixistes l'enveja us mata...miserables rates franquistes.Vosaltres amb les tvs hispanes us la casques amb l'ajuda de dos pedres.Sou mesetarios i mesetarios morireu.Foteu pena feixistes de merda. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Politiquets.
Ara resulta que uns polítics analfabets, que representen una comunitat en que la majoria de la gent no treballa, han d'ocupar-se de TV3
Xavi
Val mes que governeu per les goatees I que no hagin d’emigrar com sempre han fet porque no sou capaços ni de garantir uns mínims a la vostre pròpia gent. A sobre vols boicotejar una de les millors televisions públiques que hi ha. Igual que voleu tancar 30anys a un regal per Europa com es el mhp puigdemint.
Eli
Extremadura? On cau això?
Marta
Donç jo demano que aquets parásits extremenys passin del 30% de funcionaris que tenen ara al 9% que tenim a Catalunya...es a dir demano que treballen en algo productiu i que generen riquesa, que deixen de parasitar
Clar
Quant d’odi a mil km de distancia! Que s’ocupin d’Extremadura si els queda dignitat. Marxem de seguida. Quins pobrets personatges
Joana
Lo digo en castellano y espero que lo leáis. En vez de tocar las narices a los catalanes lo que tenéis que hacer es cuidaros de vuestra tierra, convertida en la más subsidiada de toda Espa?a y dejarnos a nosotros en paz. Y meteros el 155 por donder os quepa.
Mira que bé...
Jo demano el control de la tv extremeña per part de Catalunya, ja que som els que aportem els diners perquè funcioni.
Parsley
Cómo se nota que comen de Catalunya!
Extremo duro
Los "extremeños" se tocan. PP, Ciudadanos y...PSOE. La misma calidad política y humana
Dat Boy
I de les gambes, el fino i el pernil de Jabugo que es pugui decomisar a Catalunya. Que ya etta bien, cohone...
La Torre de Santa Maria
No és d'estranyar que sigui una de les regions espanyoles, més enrederides i pobres d´Espanyistan... els "Santos Inocentes" segueixen distrets amb la "Milana", mentre els senyorets autòctons al servei de Borbonia cavalquen.
Lleidatà
Què colló_s diuen sinó la veuen. Quines ganes de tocar la cacerenya.
Belloteros
A comer bellotas
ks
la caverna extremenya no te tele....
TSSO
Que es cuidin de casa seva que prou feina tenen i que no emprenyin als altres
X*2
Aneu a la merda feixistes i cuideuvos de casa vostre, envejosos, lladres , gentussa
Perot
Són uns desgraciats que volen més i més quan aquest més els hi perilla si ens independitzem. Fills de marfanta sobre el paper si que ho són malgrat les mares no exercir aquesta professió.
Que devienen las subvenciones que Catalunya les aporta.
Tanto odio y envidia hay en según qué individuos extremeños que en lugar de ocuparse de sus problemas están ansiosos en intentar fastidiar al vecino?
El nivel de poca vergüenza de algunos extendemos es escandaloso.
Las autonomías no se hicieron para gobernar sobre otras comunidades sino para gobernar la propia, por lo tanto Vara y compañía, meter vuestras sucias narices en vuestros asuntos que bastantes problemas tenéis para dejar de ser una comunidad subvencionada.
Iode
Tot sembla confirmar que el problema de las Hurdes era molt més greu i extens del que es va dir.
Teresa
Diuen que un 70% d'extremenys viuen de l'erari públic: atur agrari, atur normal, funcionaris, pensionistes... Els diners els arriben de Catalunya. El seu govern no fa res per treure 'ls de la pobresa, s'han acostumat a viure de caritat. A més, històricament hem de pensar que la meitat de la població extremenya va ser acollida a Catalunya, on ha prosperat i viu dignament... Com els alimentarien si no n'haguessin marxat?
Bellotero
Si la teva gent no s'hagués hagut d'alimentar amb quatre garrofes ,de treballar ( si els deixaven )de sol a sol a canvi de zero , no haguessin marxat i no haurien vingut , per exemple, a Catalunya ,s'haurien quedat A CASA SEVA i l'haurien fet créixer . I ara tu te'n recordes de Catalunya tractant-la així , belotero fastigós ? M'agradaria que els molts extremenys que tenim aquí et responguessin ,fantasma .
Ramon
"Sobretot no li diguis a ma mare que sóc president d'Extremadura, ella es pensa que sóc palanganer d'un burdell".
Ha, bé,
I els catalans volem el control del PER extremeny.
Miquelet
Bé, el cant de l'"a por ellos" del setembre del 2017 als carrers no es va recriminar per rés, ara ja ha arribat a les institucions. Quina por!
Els putos subvencionats a costa nostra
I volen que això perduri per sempre més. Els catalans no necessitem Extremadura per sobreviure. Això ja es lo màxim, aprovar al seu parlament el que s'ha de fer amb els catalans. Aquests no son ni aglans d'alzina que es mengen els porcs.
Inbèciles extremeños
En el año 1200, cuando a Extremadura aún vivian como tribus nómadas, en Cataluña ya teniamos un Parlamento i las decisiones se tomaban en Cortes. Putos subvencionados, con una tercera parte de la población funcionaria i un Plan de Empleo Rural que hay que investigar ya por sus irregularidades durante 35 años viviendo del cuento chino. ¡Que el parlamento catalán exija la suspensión del PER extremeño!
un 48% dels extremenys són funcionaris, la resta ...
Ni un euro més per a Extremadura!! que es posin a treballar d'una vegada, ja veuran com se'ls passa la xenofòbia de cop.
Un lirio, dos lirios, tres lirios
Senyores extremeños: Y de propina os daremos la Sagrada Familia para que la instaleis en Badajoz. Claro que si hombres i mujares de la tierra de Viriato, de la colonia cubana del Noreste de Iberia seviros del manjar que apetezca a vuestas mercedes. Los extremeños los putos amos.
Albert
Borrel: a ver, en lugar de desinfectar catalunya, igual deberías desparasitarla de según que elementos.
Ramon
Una conseqüència estupenda de la independència és que hi haurà colons espanyols que se'n tornaran al seu país. L'alegria de la perspectiva no és quantitativa sinó qualitativa. No és per quanta gent se n'anirà sinó per la mena de terregada que ho farà. Però jo crec que, només que canviéssim els catalans algunes actituds, molts ja ho farien ara sense necessitat d'independència.
JordiP
Un cru diagnòstic de l'ADN d'aquesta gent després de saquejar i masacrar indis a América durant el S.XVI amb l'experiència adquirida els segles IV i XV matant moros pel Sud de la península. Crits, amenaces, matances, extorsions, segrestos, etc. Cortés, Pizarro, Almagro, Valdivia, Orellana, etc. El seu ideal del "trabajo" és la "celada de Catamarca": el gàngster Pizarro va ensarronar l'inca Atahualpa i el va segrestar, demanant un enorme rescat, percebut el qual el van assassinar sense cap mania
JordiP
No consegueixo entendre com és que aquests advenedissos gosen reclamar qualsevol cosa sobre qualsevol comunitat autònoma quan estan disponibles gratuitament les xifres de l'INE i les dades dels PPGGE (realitzats). També hi ha les balances fiscals de Montoro que, tot i falsificades per De la Fuente, posen cadascú al seu lloc. Fan vergonya.
Josep el rebel
Que els espanyols vulguin controlar l'única TV catalana, i mentre nosaltres patint la invasió de les TV espanyoles que castellanitzen espanyolitzen adoctrinen manipulen, etc.
JordiP
I una altre coseta: tot el que aquesta gent té la gosadia d'exigir que el Gobierno apliqui a Catalunya és el mateix que la premsa madrilenya bramava ja abans de la Maomunitar. Fa només UN SEGLE!!!!!! Extremenys: vet aquí el voste problema: els vostres polítics van UN SEGLE endarrerits. Mentre tant, la vostra gent més valent i valuosa ha hagut d'emigrar a Madrit i ... Catalunya. Reaccioneu, co.ño!!!! Feu-los fora d'una vegada!!!!!
JordiP
Ahir, precisament, vaig conèixer a Barcelona una funcionària de la Gene filla i neta d'extremeny i catalana (aquesta, filla d'aragonesos). Indepe racional, convençuda i militant, parla català de meravella (català de Barsalona, però) i raona la seva posició amb gran riquesa d'arguments. Explica el com i perquè els seus avis van haver de marxar d'Extremadura i perquè el seu pare no parla català i el seu avi manyo sí. Això és Catalunya, no la que expliquen l'Arrimadas i el Casado.
David
Des de que vaig sentir el "a por ellos" vaig deixar de comprar pernil provinent d'aquella zona. Se m'indigestaria. Així de senzill.
Inexplicable, incomprensible, inacceptable
Com si nosaltres des d'aqui intereferissim en coses de la seva terra i més fent-ho amb aquest to negatiu i impositiu.
Todas las noticias
Están sin comentarios o con muy pocos. En esta he contabilizado ¡58! todos insultos, claro. Los separatas están fatal.
PBP
Diu, estan sin comentarios. Sinceramente o eres poco normal, o vienes del planeta Raticulin, chiu chiu.
Alicia
Soy catalán a de nacimiento, no entiendo como un señor que tiene bastante problemas en su autonomía ,se dedica a hablar ,criticar y odiar a otra autonomía que muchas personas nacidas e Extremadura viven en Cataluña y conocen la verdad de cómo se vive en Nuestra tierra y de lo contentos que están de poder trabajar y de haberse integrado en nuestra tierra. El Sr varas quién es para querer castigarnos por hablar una lengua que todos podemos hablar, Y de odiarnos tanto y desear ponernos el 155
Cartanya
Avia'm amb quin criteri es demana tancar a TV3?, es per que no diu el que vosaltres voleu?, no en teniu prou amb TVE; Cuatro, Antena 3, Telecinco, la Sexta i les seves acolites?. Pero si vosaltres penseu com els bens, que diuen que tanquin TV3?, dons nosaltres tambe, per que mirar-la, segur que no, ja que no podeu, i no os crec tan preparats com per fer-ho per internet, ja que es la hora de los finos con "pernil", i això no ho voleu perdre.
Bauma
Posat a demanar al que volem que facin els altres, jo demano que no venguin mes pernil a la Xina, que aquí arriba el que els Xinos no volen per massa tendre. Comprem mes pernil del país; o sigui de Catalunya, que tambe ni haurà, i aviat.
anonima
Això és el que té viure sempre dels altres, que no saps fer res per tu mateix ni saps tenir propostes per tu mateix, només anar a ficar-se amb el que fan els altres. Després ens diuen supremacistes, però aquestes actituds son tant indignes que a qualsevol persona que jo podria considerar normal els hi cauria la cara de vergonya
casper
PARASITS!!
Teix
El Parlament extremeny ha fixat tendència: des d’ara els parlaments autonòmics podran ficar el nas en les altres comunitats. És possible que al nostre parlament admeti a tràmit i aprovi una proposta que vingui a dir que a la Mesa i als diputats extremenys que pixin fora de test se la tallin i que, si persisteixen a cagar-la, se’ls obligui a netejar-se el cul amb paper de vidre.
qualsevol
Tus padres eran primos hermanos no? V!.
corbmari
Els castellans o espanyols tenen inscrit en la seva psicologia colectiva el que si hi ha algu que corre més i més ràpid, i millor, que ells, en comptes d'esforçarse per correr ells més, i mes ràpid i millor, demanen, exigeixen, que li tallin una cama a l'altre perqué no corri més que ells. Es la "igualdad de los españoles" forçada i obligatoria, cap al nivell del mes baix.

envia el comentari