El Parlament Europeu reconeix Junqueras com a eurodiputat

El Parlament Europeu ha dictaminat aquest diluns que espera que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras puguin obtenir el seu escó com a diputats europeus el 13 de febrer. Contràriament a la resolució de la Junta Electoral Central espanyola (JEC), l’eurocambra reconeix el president d’Esquerra Republicana com a eurodiputat.

La conclusió de la JEC era que el fet que Junqueras estigui condemnat és causa “d’inelegibilitat sobrevinguda” fet que li impedeix accedir a l’acta de diputat al Parlament Europeu. La JEC s’avançava d’aquesta manera al Tribunal Suprem, que després de rebre la sentència del TJUE va demanar a les parts que es posicionessin sobre com ha d’actuar per acatar la sentència.

L’Advocacia de l’Estat va demanar que permeti que Junqueras exerceixi els seus drets polítics, mentre que la Fiscalia insisteix que no pot prendre l’acta de diputat.

El Parlament Europeu informa en el comunicat, a més, que els tres eurodiputats han de prendre possessió del càrrec des del juliol de l’any passat ja que van estar escollits pels seus votants.

Nou comentari