El Parlament Europeu insta Espanya a reconèixer Kosovo

Ramon Tremosa insisteix que arribarà el moment que “no caldrà unanimitat, sinó majoria” per aquesta demanda
Imatge d'arxiu del ple del Parlament Europeu a Estrasburg
Imatge d'arxiu del ple del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous una moció que insta cinc Estats de la Unió Europea (UE) -entre ells Espanya- a reconèixer Kosovo. Ramon Tremosa ha explicat a El Món que aquesta moció “no és vinculant”, però que arribarà el moment que “no caldrà unanimitat, sinó majoria” perquè això sigui una realitat. Els altres quatre països són Eslovàquia, Romania, Grècia i Xipre.

 

Tremosa explica que el Tribunal de la Haia ja va instar l’Estat espanyol a reconèixer Kosovo. De fet, el Comitè Olímpic Internacional (COI) va estirar de les orelles Espanya per no permetre els símbols nacionals de Kosovo en competicions a territori espanyol, i finalment es va veure obligat a cedir.


 

Preguntat per quin motiu al text apareix el terme 'convidar' (invite) i no un amb un valor més imperatiu, Tremosa argumenta que es deu al fet que no és vinculant. "És una moció i no una norma, per exemple", afirma. De totes maneres, recorda que Sèrbia demana entrar a la UE i que Europa li demana, com a requisit, reconèixer la independència de Kosovo. Convençut que això acabarà passant, considera que és qüestió de temps que textos com aquest acabin sent vinculants.

 
Comentaris
jg
tremosa es un optimista....los estados nacionales son las entidades básicas de la UE....antes se romperá la UE...ya está rompiéndose...
RFS
...i ara es començara a dir i ha comparar a Catalunya am Kosovo : que no te res de comparacio am res de res !!! Kosovo dins d'una dictadura sense cap constitucio reconuguda per ningu, Catalunya dins d'una Constitucio Democractica , pero els indepen ja tenen car de canó !! Kosovo Catalunya !! Catalunya - Kosovo !! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! indepen sou patetics !!!!
X*2
Cal actualitzar la foto, perquè en aquesta del parlament no hi ha ni cristo. Sembla que estem pagan a una tribu de bandarres, que no foten ni brot
ni força ni violència
Ja era hora que Europa obligui a reconèixer Kosovo. Catalunya serà independent com Kosovo per un camí diferent, democràtic i per voluntat majoritària de la seva gent. Ñ ja no pot utilitzar més la força ni la violència davant el món sense. ll*ll
Andreuenc_Dani
En resum que el Parlament Europeu no val per res.... Molt convidar, molt emplaçar, molt suggerir, pero d' obligació cap. Les obligacions les guarden per demanar retallades de drets i sous entre d' altres. Estem apanyats.
ho tenim a tocar !!
ni força ni violència Ja era hora que Europa obligui a reconèixer Kosovo. Catalunya serà independent com Kosovo per un camí diferent, democràtic i per voluntat majoritària de la seva gent. Ñ ja no pot utilitzar més la força ni la violència davant el món sense. ll*ll : : : : PD VASCOS TREMOLEU QUE NOSSALTRES MARXEM !!
Catalunya
Crec que Catalunya hauria de sortir fins i tot de aquesta Unió Europea... Es una estafa en tots els aspectes! Els Britanics ja han fet bé!

envia el comentari