El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament denunciarà penalment el cas d’espionatge a Roger Torrent i Ernest Maragall
  • CA

La Mesa del Parlament ha aprovat presentar una denúncia penal perquè s’investigui l’atac informàtic que van patir el president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat Ernest Maragall. Segons la investigació realitzada per Citizen Lab i publicada pels diaris The Guardian i El País, Torrent i Maragall van ser víctimes del programari Pegasus durant els mesos d’abril i maig de 2019. 

Per a la Mesa, “la intrusió il·legítima als telèfons de Torrent i Maragall va vulnerar la seva intimitat” i seria constituïu d’un delicte de l’article 197 i següents del Codi Penal. En aquest sentit, els membres de la cambra consideren que “la intervenció dels seus dispositius hauria compromès la seguretat de les comunicacions del Parlament de Catalunya” i també hauria vulnerat el dret a la intimitat de terceres persones, entre les quals els diputats i les diputades de la cambra.

La notícia es coneixia el passat 14 de juliol. El mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, i el del diputat d’ERC i regidor de Barcelona, Ernest Maragall, van ser un dels objectius de Pegasus, un programa espia desenvolupat per la companyia israeliana NSO, que només poden comprar governs i cossos i forces de seguretat. Segons avançaven els diaris El Pais i The Guardian, el telèfon de Torrent i Maragall va ser atacat per Pegasus el 2019. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa