El Parlament denunciarà penalment el cas d’espionatge a Roger Torrent i Ernest Maragall

La Mesa del Parlament ha aprovat presentar una denúncia penal perquè s’investigui l’atac informàtic que van patir els dos representants

La Mesa del Parlament ha aprovat presentar una denúncia penal perquè s’investigui l’atac informàtic que van patir el president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat Ernest Maragall. Segons la investigació realitzada per Citizen Lab i publicada pels diaris The Guardian i El País, Torrent i Maragall van ser víctimes del programari Pegasus durant els mesos d’abril i maig de 2019. 

Per a la Mesa, “la intrusió il·legítima als telèfons de Torrent i Maragall va vulnerar la seva intimitat” i seria constituïu d’un delicte de l’article 197 i següents del Codi Penal. En aquest sentit, els membres de la cambra consideren que “la intervenció dels seus dispositius hauria compromès la seguretat de les comunicacions del Parlament de Catalunya” i també hauria vulnerat el dret a la intimitat de terceres persones, entre les quals els diputats i les diputades de la cambra.

La notícia es coneixia el passat 14 de juliol. El mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, i el del diputat d’ERC i regidor de Barcelona, Ernest Maragall, van ser un dels objectius de Pegasus, un programa espia desenvolupat per la companyia israeliana NSO, que només poden comprar governs i cossos i forces de seguretat. Segons avançaven els diaris El Pais i The Guardian, el telèfon de Torrent i Maragall va ser atacat per Pegasus el 2019. 

Nou comentari