El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament demana a Jordi Pujol que regularitzi els diners defraudats a Hisenda
  • CA

El Parlament ha aprovat per unanimitat declarar la conveniència i la necessitat que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol “regularitzi de manera immediata i voluntària les quantitats pendents amb la Hisenda Tributària que hauria defraudat fiscalment”. És un punt d’una proposta de resolució que ha presentat Cs i que s’ha aprovat a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI). El text aprovat també “condemna les conductes il·legals i corruptes en especial per part de persones que han ostentat importants responsabilitats polítiques com Jordi Pujol”. I es declara la necessitat que el president del Parlament, Roger Torrent, remeti la resolució aprovada a l’expresident per notificar-li el seu contingut.

El segon punt de la proposta de resolució s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys els de JxCat, que hi ha votat en contra. En concret, en aquest punt el Parlament insta el Govern a prendre les mesures necessàries en transparència per exigir a tots els expresidents que presentin i publiquin les seves declaracions de béns i activitats a l’inici i al final de cada legislatura.

El diputat de Cs Dimas Gragera ha defensat que la proposta de resolució del seu grup “mesura la dignitat” del Parlament i com la cambra tracta els corruptes i defraudadors. “Considerem com a representants públics que el silenci no pot ser la resposta. No és just que callem mentre la resta de catalans han de tributar. No seria just que el Parlament no reaccionés a l’altura d’aquest frau fiscal”, ha afegit.

Tot i votar a favor de part de la proposta de resolució, el diputat de JxCat Marc Solsona ha defensat que el Parlament ha fet tot el que podia en seu parlamentària sobre el cas Pujol en referència a la comissió d’investigació sobre el frau fiscal que es va fer arran del cas de l’expresident. Així mateix, Solsona ha dit que el seu grup no comparteix la “intencionalitat amagada” darrera la proposta de resolució que, segons el diputat, és “d’assenyalar”. D’altra banda, el diputat de JxCat ha conclòs que la CAI no es pot convertir en un òrgan “parajudicial”.

El diputat d’ERC Josep Rodríguez ha defensat que al Parlament “no se li cauen els anells” per qüestionar expresidents i s’ha mostrat convençut que una proposta d’aquestes característiques no tiraria endavant al Congrés. De fet, s’ha referit directament a les informacions que vinculen l’expresident del govern espanyol Felipe González amb els GAL i ha posat en dubte que la cambra baixa espanyola ho investigui algun dia.

Per la seva banda, la diputada dels comuns Conchi Abellán ha defensat que els delictes d’evasió fiscal no haurien de prescriure i ha afegit que el seu grup sempre vota favorablement de les propostes que fiscalitzen la corrupció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa