El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament demana la compareixença de Turull, Romeva i Laporta com “experts” en esport
  • CA

Compareixença parlamentària de dos exconsellers de la Generalitat que actualment són presos polítics. Però aquest cop no serà per enraonar sobre llibertats o drets a l’autodeterminació. Ni de bon tros. Serà per enraonar sobre l’esport a Catalunya i sobre com s’ha de gestionar legalment.

 

Aquesta és la idea que JxCAT i ERC han aplicat per demanar, el passat deu de gener, a la cambra catalana que citi els exconsellers de Presidència i Exteriors, Jordi Turull i Raül Romeva, a la comissió d’Afers Institucionals. Els independentistes requereixen la seva presència perquè hi diguin la seva en el debat de la Proposició de llei de l’esport i l’activitat física de Catalunya que ha obert ara el tràmit d’audiències d’experts. A en Romeva se’l sol·licita per ser “experts en temes esportius i de cooperació i internacionalització de l’esport”. A Turull, en condició d’exconseller de Presidència que el 2017 va comandava la Secretaria General de l’Esport.

 

 

Però Turull i Romeva no són els únics “experts” en esport que el Parlament citarà. En aquest sentit, també s’ha demanat la compareixença en comissió de l’expresident del Barça, Joan Laporta, com “expert en legislació esportiva”; de periodistes esportius com Gemma Herrero, Sònica Gelmà o Joan Maria Pou així com catedràtics d’aquesta disciplina com Joaquim Maria Puyal o Jordi Bastè. Entre els líders esportius s’ha citat la motorista Laia Sanz, la jugadora de bàsquet Laia Palau, l’expilot de ral·li Marc Coma o el tennista Gervasio Ferrer.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa