El Govern haurà de seguir garantint la defensa jurídica als Mossos lesionats i la defensa en cas que siguin objecte d’acusació. Així ho ha decidit el Parlament després d’aprovar una moció presentada per ERC que ha rebut el suport d’ERC, Junts, PSC-Units, Vox i PPC, l’abstenció de Ciutadans i el rebuig de la CUP-NCG i els comuns. D’altra banda, la cambra ha rebutjat la instrumentalització partidista dels Mossos i s’ha compromès, per unanimitat, a conduir el debat sobre seguretat al marge de batalles partidistes, tot vetllant per treballar per l’interès general.

La cambra vol que el Govern continuï garantint la defensa jurídica dels membres dels Mossos que hagin patit lesions acreditades durant les seves funcions i garantir el rescabalament de la seva responsabilitat civil en casos de lesions. També vol que es garanteixi la defensa dels Mossos en cas que, com a conseqüència del servei i de les seves funcions establertes en la legislació vigent, siguin objecte d’acusació.

El Parlament també ha emplaçat l’executiu a fer una proposta de pressupostos que garanteixi incrementar la plantilla. De fet, el ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en debatran aquest divendres. En aquest marc, el Parlament ha instat el Govern a negociar amb l’executiu espanyol la millora del sostre d’efectius i de la jubilació anticipada i exigeix el retorn dels més de 619 milions d’euros pendents. També ha reclamat iniciar els tràmits per actualitzar el marc legislatiu que regula la seguretat pública de Catalunya.

La cambra ha condemnat els aldarulls i accions violentes en l’àmbit públic, com les barricades o els contenidors cremats. També ha condemnat les agressions que han patit els membres de les Policies Locals –per exemple, els de Tiana-, els Mossos d’Esquadra i els membres de serveis d’emergències.

Comentaris

  Miserables traïdors Novembre 05, 2021 | 11:17
  Els Mossos estan instrumentalitzats per la Fiscafina corrupte i feixista. La fiscafina és qui blinda per que és qui mana a Catalunya. Mentrestant els Nostres Traïdors justifiquen el sou fent veure que manen, quan realment només cobren per fer de carcellers de Catalunya.
  Porcs traïdors Novembre 05, 2021 | 11:19
  Pari compte, sr Ignasi Elena, que en Marlaska et pot torturar impunement si no fas el que et digui.
  uno que vive en Tabarnia Novembre 05, 2021 | 15:48
  visca la xusma, dret a pernada i si no ho inventem

Nou comentari