El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Paluzie, sobre la Crida Nacional: “És lògic que hi hagi recomposicions a l’espai polític”
  • CA

 

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dilluns que una representació de la seva entitat assistirà a la presentació de la Crida Nacional per la República, el nou espai que impulsen el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, el president del Govern, Quim Torra, i el president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez. “Ens esperem a sentir-ho per valorar”, ha assegurat en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3. Paluzie, que ha assegurat que van rebre diumenge la invitació, ha apuntat però que emmarquen el projecte en les “recomposicions d’espais, moviments” que veuen als partits. “Després d’una commoció com el que va passar a l’octubre i la repressió política posterior i com han reaccionat els diversos actors, és lògic que hi hagi recomposicions a l’espai polític“, ha assegurat. Durant l’entrevista, Paluzie s’ha mostrat “satisfeta” per la mobilització ‘Ni presó ni exili, us volem a casa’ d’aquest cap de setmana.

La valoració és positiva perquè “no era el millor dia”, a les portes de l’estiu, “poc marge” de convocatòria i amb el mundial de futbol en marxa, ha dit. En aquest context ha assegurat que no tem per una desmobilització aquesta Diada i ha confiat que les bases independentistes surtin al carrer per reclamar que “es faci efectiva la república catalana”. També ha apuntat també a curt termini preparen la concentració a les portes de la presó on serà traslladada l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

 

Paluzie ha assegurat aquest dilluns que és insostenible que l’Estat espanyol mantingui tancats els presos polítics catalans per un suposat delicte de rebel·lió “que no existeix, que és inventat“. Així ho ha assegurat després que la setmana passada el jutge alemany rebutgés extradir Puigdemont pel delicte de rebel·lió, tal i com demanava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Paluzie ha dit que la Fiscalia i el jutge de la causa contra l’independentisme “no han seguit cap criteri de justícia” i han actuat amb l’objectiu polític d’acabar amb el sobiranisme. Preguntada per si es reuniria amb Societat Civil Catalana (SCC), tal com l’entitat ha reclamat, ha dit no haver rebut cap petició de trobada i de produir-se ho debatrien, encara que ha lamentat “els orígens i fundadors de caràcter feixistes” de SCC, en les seves paraules

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa