Paluzie, sobre els indults: “Serviran a l’Estat per donar la imatge que és generós i benevolent”

Paluzie reivindica el full de ruta de l'entitat, que ha estat aprovat amb un 96% dels vots

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, s’ha mostrat contundent en rebutjar els indults als presos polítics: “És evident que els presos no haurien de ser ni un dia a la presó perquè no han comès cap delicte, ara bé, està clar que la solució no són els indults“. Ho ha dit durant una entrevista al 3/24, on ha afirmat que els indults “serviran a l’Estat per donar la imatge internacional que és generós i benevolent”. Paluzie considera que aquesta maniobra també podria fer retrassar els recursos a Estrasburg dels presos polítics, que ja tenen enllestit l’esborrany. “No sé pas quin lideratge polític pots tenir si t’han donat uns indults que són reversibles”, ha assegurat Paluzie. Sobre la possible reforma del delicte de sedició, Paluzie ha assegurat que qualsevol reforma “és perillosíssima”. Paluzie tem que l’Estat modifiqui el delicte sense concretar que només hi ha delicte si hi ha violència: “El que haurien de fer és abolir-lo”.

La presidenta de l’entitat ha assegurat que la majoria d’independències han arribat “per la via dels fets”, una manera “amable” de referir-se a la via unilateral. “Qui és unilateral és l’Estat quan no deixa exercir els drets”, ha reblat. “Si l’Estat estigués disposat a fer-ho d’una manera dialogada seria millor”, ha reconegut Paluzie. “El que pretenem és exercir el dret a l’autodeterminació, que es pot fer a partir d’un referèndum o d’una declaració d’independència”, ha afegit.

A banda, Paluzie no ha valorat la proposta de la CUP de fer un nou referèndum en el mateix moment en què el faci Escòcia “perquè encara no n’han parlat”. Sobre la campanya de l’ANC Jo pago a Catalunya, Paluzie considera que és “un entrenament” per exercir sobirania popular, perquè un dels pilars d’un Estat és “poder recaptar els seus impostos”.

La taula de diàleg

Paluzie s’ha mostrat convençuda que la taula de diàleg no portarà l’amnistia, i ha assegurat que l’Assemblea no es quedarà “de braços creuats” durant els dos anys que les formacions han donat de marge a la taula de diàleg. Sobre la voluntat d’ERC que hi hagi Oriol Junqueras, Paluzie ha recordat que “és el present del partit”, però ha afirmat que li estranyaria molt “veure el PSOE garantint el dret a l’autodeterminació” malgrat la presència del líder d’ERC a la taula.

Full de ruta de l’Assemblea

Paluzie ha reclamat recuperar l’agenda política cap a la independència i ha reivindicat el full de ruta de l’entitat, presentat el passat diumenge a Cornellà. Els socis de l’ANC van aprovar amb un 96% dels vots a favor el document que ha de servir de guia per l’entitat. Aquest document estratègic defensa aplicar la via unilateral dins d’aquesta legislatura, entesa com “el desafiament constant a l’estat espanyol, com a única via possible per assolir la plena llibertat”. També apunta “l’acció planificada i concertada dels tres fronts d’acció (el popular, l’institucional i l’acció exterior)”. El full que ha de guiar l’entitat aposta per “treballar per concretar una estratègia compartida que sigui posada en pràctica”, “pressionar per evitar desviaments de l’estratègia compartida”, “empoderar la ciutadania”, “liderar per vertebrar el moviment popular i fer-lo més sòlid i cohesionat” i “aprofundir en una xarxa de paradiplomàcia internacional”.

Comentaris

  Però si el sagrament de la confessió ho requereix 01/06/2021 2:39 pm
  Perquè el Déu de Junqueras li perdoni els seus pecats es necessiten quatre accions que Junqueras ha de realitzar: 1. Examen de consciència; 2. Contrición (o penediment), que inclou el propòsit de no tornar a pecar (propòsit de l'esmena); 3. Confessió (dir els pecats al confessor); 4. Satisfacció (o complir la penitència). Doncs amb la justícia igual; o és que la justícia no ve de Déu?.
  Donec Perficiam 01/06/2021 1:50 pm
  Totalment d'acord Sra. Paluzie. Algú ho havia de dir !! Hauriem de rebutjar-los !! inmediatament !! O Amnistia o res. Els indults només serveixen per blanquejar la imatge de Caspaña la rància i venjativa i fer veure davant Europa que són demòcrates i generosos. Els indults porten implicit el reconeixement d'una falta que no hem comés. No ho oblidem.....
   Pedro 01/06/2021 2:27 pm
   Totalmente de acuerdo. PS no es de fiar, y Esquerra se ha vendido. Vete a saber a que precio.
  Ferran 01/06/2021 12:38 pm
  les amnisties nomes les fan a paisos que son una dictadura.
  Pablo 01/06/2021 12:28 pm
  ¿ Alguien se pregunta cual es el precio que PS pone ? Pardillos sóis.
  Pepet 01/06/2021 11:35 am
  La gent com la senyora Paluzie no anirà mai a la presó. El seu discurs irracional i totes les iniciatives absurdes perjudiquen molt a l'independentisme. Aquest perfil de tonta útil interessa a espanya.
  Doctor Strangelove 01/06/2021 11:07 am
  Sense penediment no hi pot haver perdó! Aquests progres ja reneguen obertament dels valors Cristians d'occident. És la fi del nostre món! Doc.
  11
  24
  Respon
   Doctor Strangelove, el bo. 01/06/2021 12:38 pm
   Amén, meapiles. Avui et torna a sortir la vena catòlica-protestant amb la que ens "premiaves" sermonejant a El Nacional Cat. De què s'han de penedir, tros d'ase? No tens n. p. i. del que opines. Només obres la boca per bramar o per emetre els teus coneguts lladrucs, Phil Philipps. Si t'ho permet el teu malaltís cervell, contesta, de què s'han de penedir? Tu no ets ni doctor, ni infermera, ets un talòs transvestit, abans Phil P. i ara... No tens escapatòria meapilas.
   22
   16
   Respon
    Doctor Strangelove 01/06/2021 12:54 pm
    Ha ha ha, em pixo! Doc.
    18
    21
    Respon
     Doctor Strangelove, el bo. 01/06/2021 5:59 pm
     Pel que es veu, l'únic que sap fer i encara et deus pixar als pantalons, Phil Philipps. Contesta la pregunta que he fet, tros d'ase, segons la teva "intel·ligència cartesiana", de què han de penedir-se els presos polítics? Cuando no sabes rebuznas. És la tàctica dels descerebrats com tu. Fas pena "meapilas"
  Ferran 01/06/2021 9:50 am
  EL QUE FA L'ADOCTRINAMENT , NO ES PODEN DIR MES FALSEDAS, PERO...ELS INDEPENDENTISTES SON AIXIS , MENTEIXEN I S'HO CREUEN : ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: : EL REFERENDUM JA ESTÀ FET I GUANYAT
Referendum primer d’octubre del 2017 Participació de 2.286.217 vots comptabilitzats i, a més a més, uns 770.000 vots requisats que no es pogueren comptabilitzar .. fan 3.056.217 vots (els 770.000 són aproximats, però prou “reals”), o sia una participació d’un 57’49 per cent sobre el cens electoral total (que era de 5.313.564), malgrat la por, les amenaces i la crida al boicot. Vots sí sobre els comptabilitzats 2.044.038 o sia un 90’18 per cent del vot comptat, si suposam un percentatge igual sobre els vots “robats” hi hauríem de sumar el 90’18 per cent de 770.000 que són 694.386 a afegir als 2.044.038 i, sumats, fan 2.738.424 vots sí. Aquests vots sí suposarien, sobre el total del cens, si hi hagués hagut un cent per cent de participació (i cap ni un dels qui no votaren haguera votat Sí) més de la meitat del cens, exactament un 51’5 per cent de sí sobre el cens electoral. Mai no vota el 100 per cent del cens electoral. El màxim de participació a unes eleccions a Catalunya fou el 21 D del 2017 i hi prengué part un 79 per cent del cens electoral. Si feim el 79 per cent dels 5.313.564 censats pel referendum obtenim 4.197.715 electors. Els vots sí del primer d’octubre sobre aqueixa quantitat d’electors suposarien un 65’23 per cent de vots a favor de la independència. L’indult és un insult, però l’amnistia tampoc m’agrada …hem d’amnistiar els qui han torturat en David Ros i tants d’altres?Els qui han segretats na Tamara Carrasco i tants d’altres?Els jutges que han prevaricat?Els testimonis que han mentit? Els calumniadors i els lladres? … l’amnistia seria millor que no l’indult, però el poble va votar independència l’ 1-O i cal fer-la i reclamar justícia pels segrestats, torturats, calumniats i robats per motius polítics,i presó pels jutges prevaricadors,els testimonis mentiders,i els periodistes venuts. Salut : ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: : APA VINGA , NO DEFALLIU DE SEGUIR FENT EL RIDICUL MES ESPANTOS .
   Pura matemàtica ficció @Ferran 01/06/2021 1:40 pm
   L'1-O no hi va haver cens ni control de res. Tots els resultats són inventats i els 700 mil vots requisats una invenció. Molt de text per a dir res útil ni veritable.
   INCREDUL 01/06/2021 10:41 am
   No als Indults, en tot cas si a la Amnistia. De totes totas cal esperar la resposta del Tribunal de drets humans d'Estrabourg per fotra la sentencia als morros dels salvadors de la patria ( de la seva cadira ).
    Ferran 01/06/2021 12:38 pm
    les amnisties nomes les fan a paisos que son una dictadura.
  Anònim 01/06/2021 9:36 am
  Si l' ANC esdevé un partit polític em dono de baixa; seerà un partit amb tots els defectes de qualsevlol altre.
  Veterà antifranquista. 01/06/2021 9:01 am
  Ho torno a dir: acceptar els indults representa reconèixer implicitament que han comés un delicre. I aquest no és el cas.
  Ramon 01/06/2021 8:46 am
  La premsa addicta a Franco va vendre com magnanimiitat els "enterados" dels afusellaments d'Octubre del 75 perquè van ser 6 de 11. Un diariot va posar en ortada: "Más indultos que ejecuciones". Indults que òbviament eren canviar condemna de mort per cadena perpètua. Ara també ens voldran vendre com generositat deixar en quatre anys de presó per haver obeït un mandat electoral i democràtic. Més temps de presó, per ceet, que el que vab acabar complint aquells sis condemnats per assassinat.
  Fer un partit que sigui REALMENT INDEPENDENTISTA 01/06/2021 8:11 am
  Potser seria hora que la ANC fes un partit, però de veritat, no de fireta com els altres.
   Baix Empordanes 01/06/2021 10:54 am
   I perque no fer un potent partit nacionalista com el PNV que sempre rasca quelcom per el Pais Basc, que van rascant i cap partit espanyolista es queixa, l'ultim la gestio de la pressons de Euskadi, i la proxima sera la gestio de la caixa comu de la Seguretat Social. de Euskadi. Que es nacionalista e independentista.
  fideli 01/06/2021 7:09 am
  Indults: operació de maquillatge per semblar demo davant europa, i rebre els seus calés per anar malbarantr diners públics... d'españa, res de bo.
  La Sra Paluzie debe pasar a la accción ya. 01/06/2021 6:26 am
  En las próximas horas un comando de tietes se infiltrará en Lledoners con la hoja de ruta para concertar y concretar las acciones actualmente desconcertadas e inconcretas de los tres frentes de acción y desconcierto al objeto de vertebrar el movimiento popular invertebrado y hacerlo más solido y cohesionado a fin de empoderar a la ciudadania a través de la profundización en las redes de paradiplomacia; paradiplomacia que deberá ser internacional, como toca en un entorno de globalización. La otra posibilidad es que las tietes se queden en la puerta para presentar las samarretes de esta temporada. El mundo nos mira.
  Si 01/06/2021 12:58 am
  I el que ressalta és com erc, cup, i una part de jxCat, pensen afiançar el seu sou sobre això, i a costa nostra. No els deixarem. Cal fer saltar als botiflers/xantatjats/beneficiats dels llocs de poder real a Catalunya.
  Luisnomeacuerdo 31/05/2021 11:58 pm
  Para que veas que nos porta bien con los hijos descarriados fascistas independentistas y esta fanática esta acumulando papeletas para el próximo sorteo del 1 de o, día de la infamia. Lo que pasa es que el premio no le va a gustar mucho.
  Aquesta és la realitat 31/05/2021 10:50 pm
  Els indults serviran per fer un mínim de justícia i sortir d'aquesta situació tercermundista. Si a la senyora Paluzie no li agrada, a la resta dels catalans ens importa un pito.
   un 01/06/2021 9:27 am
   Es la teva opinió no la dels catalans, a mi no em representes.
  L'ecuació dels indults 31/05/2021 10:49 pm
  Cost dels indults per EspaÑa - cost dels indults pel PSOE = GANGA PER ESPAÑA. Cost dels insults pel PSOE - Cost dels indults per Espanya = GANGA PER ESPAÑA. Ho miris com ho miris, els indults son sempre GANGA PER ESPAÑA. De nosaltres depèn que España no guanyi amb els indults.

Nou comentari