Paluzie retreu a l’ANC que no fes pressió al carrer per fer la DUI el 10 d’octubre

La presidenta de l’Assemblea i el d’Òmnium retreuen als partits manca d’unitat estratègica
Rahola, Paluzié i Mauri, durant el debat a l'UCE
Rahola, Paluzié i Mauri, durant el debat a l'UCE | Josep Maria Montaner

 

“Hem de fer una relativa autocrítica perquè l’ANC no estava al carrer pressionant al carrer per fer la DUI el 10 d’octubre”. Aquest ha estat el retret de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié, sobre el paper de l’entitat en els moments claus en el debat sobre la «Mobilització i política, àmbits enfrontats?», que s’ha celebrat aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (El Conflent) amb el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; l’escriptora Pilar Rahola i Jaume Sobrequés com a moderador. 

 

Paluzié ha justificat la manca de protagonisme de l’ANC en el dia que es va proclamar i suspendre la independència perquè l’entitat “estava dins l’estructura de decisions” juntament amb el Govern i els partits. Un paper de l’ANC que va permetre, a parer de Paluzié, la sortida d’altres entitats com els Comitès de Defensa de la República molt “més flexibles” que no pas les “entitats amb NIF” que tenen les estructures d’aquestes entitats. 

 

“Les entitats hem comès errors, hem canviat agendes i hem lluitat des de dins implicant-nos en les decisions”, ha afegit. Per això, Paluzie considera que l’ANC ha de recuperar el paper de 2012 que treballava des de fora i determinava agendes des del carrer.

 

Paluzie ha demanat el judici als líders independentista com una finestra d'oportunitat d'internacionalització, com es va fer amb el Procés de Burgos durant el franquisme. "Volen acabar amb la mobilització al carrer, i amb el moviment independentista", ha remarcat. Per això ha demanat la internacionalització. 

 

 

Per altra banda, Mauri, ha lamentat la “manca d’unitat estratègica i acció”. “No l’hem vista tal i com ens hauria agradat, hem reclamat als partits que els costa molt arribar-hi”, ha enfatitzat. De tota manera, Mauri ha demanat un “punt d’autocrítica però tampoc flagelar-nos, perquè els únics que fan autocrítica són els sobiranistes”.

 

En aquest sentit, Mauri ha demanat afrontar una tardor intensa després “d’aprendre dels errors” i aprofitar el judici als independentistes per explicar que “no hi haurà justícia i que els nostres veïns seran víctimes d’aquesta supressió de drets”

 

Per la seva banda, Rahola ha pregat “autoestima” perquè l’ofensiva espanyola contra el republicanisme no se n’ha sortit. “No volien un president independentistes i ara en tenen dos”, ha ironitzat. La periodista i escriptura ha lloat la resistència societat catalana davant la repressió. 

 Comentaris
jan06
Fixeu-vos com, en general, els comentaris unionistes en aquest diari estan utilitzant dues estratègies:1- el menyspreu i odi directe, i 2- fer-se passar per indepes furiosos i exaltats que animen a la violència i crispen l'ambient (tan entre unionistes i indepes com entre les files soberanistes). Estigueu atents a comentaris de crua violència contra els espanyols: no són propis del moviment sobiranista.... no caigueu al parany.
Ciutadana farta
Estic totalmentd,acird amb l,elisenda paluzie, el 10 oct, hauriem d,haver tirat endevant , peti qui peti, i a veure que feua l,estat, hsuria pogut fer ben poca cosa , n,estic segura, molt amenaçar , pero a l,hora de la veritatno haurien pogut fer res, l exercit no el poden portar , i unaltre 1 oct no l haurien pogut fer, per tant , varem ser babaus i varem cometre l,error garrafal de no tirar endvant , ara cal esmerçar-lo, i fer el que no varem fer llavors, ja es hora, ara ja es hora,
hoffa
Llavors hi havia en Jordi Sànchez, el submarí de CiU per neutralitzar l'ANC. Gràcies Llarena per desempallegar-nos del molt traidor i covard Sànchez.
Tuviste mucha suerte, ahora estarías en prisión.
Además de esta manera, puedes seguir engañando a los borregos adoctrinados ( la número uno de los engañabobos, la tienes al lado).Pero, no tientes a la suerte, de sobras sabes, que en las democrácias mundiales no tienen cabida los golpistas y ninguna de ellas moverá un sólo dedo por estos delincuentes. Suerte en la venta de camisetas.
Albert
Doneuli les gracies al num 1 i 2 de junts per catalunya,i que jo sapigui la anc va dir que es tenia de votar jxc el 21 d,aixi que esta molt be fer autocritica pero tota aquesta gent de jxc i erc sels te de canviar,han trait al poble que es va deixar la pell el 1 de octubre
una pregunta per....
Ciutadana farta : i deixar de pagar el CUPO VASCO ??
Ciutadana farta Estic totalmentd,acird amb l,elisenda paluzie, el 10 oct, hauriem d,haver tirat endevant , peti qui peti, i a veure que feua l,estat, hsuria pogut fer ben poca cosa , n,estic segura, molt amenaçar , pero a l,hora de la veritatno haurien pogut fer res, l exercit no el poden portar , i
!!! AM QUINS DINERS !!!!
Albert
Hoffa subscric tot el que has dit
Bienvenidas al coro de los reproches transversales
Las tietas de la ANC entregan a la Sra Rahola el trofeo "Sonrisas y Lágrimas: Un Kleenex x la República" para premiar su acertada visión de la estrategia para llegar a la independencia, que conquista los corazones de cuantos la escuchan. La Ilma Sra Colau excusa su asistencia, provocada por compromisos previos irrenunciables con Netflix y una caja de galletas, pero promete reir y llora a la vez, ella también, cada vez que vea a la Sra Rahola.
@jan06
Hay tantas independencias como independentistas y lo mismo pasa con el unionismo. Empiezo a pensar que lo de memez de la República digital no es tan mala idea, siempre y cuando cada uno se la pueda tunear a su gusto.
una idea
1-recuperar la iniciativa = ANC i OMNIUM (i CDR) liderin a partir d'ara. 2-Vist la seva inutilitat, relegar els partits politics a un segon pla. Agafa importancia la gent de Bruseles. i de la CUP (que ara per ara esta massa lluny del moviment independentista). 3-Internacionalitzacio del conflicte.Totes l, CDR, es delegacions catalanes de la Generalitat, d'ANC, OMNIUM, etc... a fer hores extres des de l'u de setembre fins quan calgui. 4-Unificar una estrategia comuna,.... COMENCEU A TREBALLAR !!!
Jo
Allò dels 18 mesos va ser una pèrdua de temps. No hi havia cap intenció d'implementar una república, només es volia fer xantatge a l'Estat (fer veure que s'anava seriosament) per a forçar algun tipus de negociació. L'estratègia va ser penosa i va portar a quelcom pitjor que una derrota: una autoderrota. Jo crec que ara l'arròs ja s ha passat i que es va perdre una oportunitat de fer quelcom important. No feia falta tant de show durant tant temps (la via catalana , el 9-N,...) per acabar així.
Ànimes càndides
Als de l'ANC dir-vos que m'heu decepcionat moltíssim. Per a aconseguir la independència és evident que no n hi ha prou picant cassoles, fer manifestacions o treure 155 euros del Banc de Sabadell. Ningú s ha independitzat d Espanya essent bones persones, cal fer mal a la metròpolis. S ha de tenir mentalitat combativa. I , en general, no en tenim. S hauria d haver provocat que vingués l exèrcit (perquè , no siguem innocents, ells no dubtarien), i llavors potser sí Europa s hagués mogut.
Marxem ja i no perdem més el temps
Jo
Alguns ens vam il.lusionar durant molts mesos però la sensació és que la independència continua essent una utopia. El més dolorós ha estat, però, veure que hi ha molta gent (1 milió ?) que viu a Catalunya amb bastant odi i despreci vers el nostre petit país. Em refereixo als votants de Ciudadanos, PP i psc-PSOE. Tenir l'enemic dins de casa crec que ho fa tot plegat irrealitzable actualment i durant molts anys.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Tin una pregunta per ,PALUZIE ¿ UN ESTABAS TU EL DIA 10-O , ? Al Carrer segur que no ELS Catalans i Catalanes EL DIA 10-O TENIEN POR Ja sabien del ques capas de Fer El Govern Espanyol Era normal no volguesin els tornesin a picar en porres NO Volien acabar als Hospitals LO PITJOR DE TOT Esque ara ja els seus Politics a la PRESO Per be fet UNA REPÚBLICA "SIMBOLICA " Nomes , es ban FER ENRERE BAN FER MARXA ATRAS . ¿ BAN TENIR POR ? i era normal .
Francesc Arderiu
Una altra que vol acabar de diputada i vivint dels nostres impostos in eternum i amb ella l'ANC porta endollats una desena i ningú en parla, curiòs, oi ?

envia el comentari