Paluzie crida l’independentisme a “no deixar-se endur per la ràbia”

La presidenta de l'ANC posa la campanya de Consum Estratègic com una iniciativa de lluita pacífica i diu que l'1-O també en va ser una mostra

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida al moviment independentista perquè es mantingui “ferm” i “unit” en la lluita no violenta després dels empresonaments de membres vinculats als CDR. En una jornada internacional de no violència organitzada per l’ANC per a compartir “els aprenentatges dels moviments democràtics d’arreu del món”, Paluzie ha reclamat tenir “cap fred” i “no deixar-se portar per la frustració, la ràbia i la indignació” i mantenir-se en “l’exercici de lluita no violenta”, com l’1-O, quan considera que es va guanyar “la batalla” a l’Estat. La líder de l’Assemblea ha explicat que la no violència no es tradueix en inacció, i ha apuntat que campanyes com la de Consum Estratègic s’inscriuen en aquest capítol.

A les jornades, celebrades a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, s’hi han fet xerrades, projeccions i taules rodones on s’han donat “claus” de la lluita no violenta. Entre els ponents destaquen noms com Stellan Vinthagen, Ayla Bakkalli, Ramón Grosfoguel, Gabriela Serra, Laia Serra, David Fernàndez i Jesús Castañar.

Nou comentari