Paluzie lamenta que la “competència” entre ERC i Junts suposa un “fre” per a la independència

La presidenta de l'ANC afirma que els republicans "no defensen ara el que defensaven el 2014 o 2015"

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, creu que “la competició” entre partits polítics independentistes és un “fre” per a la independència. En una entrevista a SER Catalunya, ha advertit que si els partits “no donen resposta al desig o voluntat” de l’independentisme, “tard o d’hora en el temps apareixeran nous partits polítics”. Paluzie ha demanat a ERC i Junts que la gestió que facin al capdavant del Govern vagi “acompanyada de pensar que tot allò que fan no perjudiqui al procés de ruptura independentista“. I ha dit que els republicans “no defensen ara el que defensaven el 2014, 2015 i 2016”.

Hi ha hagut moments que semblava que la competència entre Junts i ERC era per veure qui era el més pragmàtic, amb els Jocs Olímpics d’Hivern o l’ampliació de l’aeroport del Prat“, ha expressat Paluzie, que creu que “estar pemanentment en termes de gestionar l’autonomia és un problema” que cal “analitzar”. I ha apuntat que en alguns moments determinats “s’ha aconseguit superar” i això ha permès, per exemple, que es pogués celebrar el referèndum de l’1-O “des de les institucions i amb mobilització popular”. A banda del “partidisme”, Paluzie creu que l’independentisme també ha pecat de tenir “massa esperança amb els valors democràtics de la Unió Europea” i per la “poca consciència de la duresa de l’Estat espanyol“.

Amb tot, ha dit que l’Assemblea que presideix no es pot encarregar de “redissenyar” el tauler polític. I ha defensat que l’ANC “no s’ha mogut” i que segueix defensant el mateix que defensava fa anys. “Sí que és cert que el que defensa avui ERC no és el que defensava el 2014, 2015 o 2016”, ha etzibat. I per això sospita que es visualitzen les discrepàncies entre els fulls de ruta de l’ANC i els dels republicans. “Potser n’hi ha menys amb CUP i Junts”, ha continuat, i ha assegurat que l’entitat també critica les actuacions dels altres partits, com quan JxCat van pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona. En l’aniversari del ple del 6 i 7 de setembre, la líder de l’ANC ha dit que va ser “un dels actes més importants de sobirania” que s’han fet al Parlament. 

Sobre la Diada, Paluzie ha dit que ja “compta” que els titulars seran sobre la “desmotivació” de l’independentisme si la manifestació no és multitudinària. Però ha demanat “mirar a l’entorn immediat per veure quantes mobilitzacions massives es fan en temps de pandèmia”. La dirigent de l’Assemblea ha celebrat que es tornarà a sortir als carrers i que servirà de termòmetre per veure quins són els sentiments de la ciutadania amb el moment polític actual.

Comentaris

  Doctor Strangelove 06/09/2021 11:13 am
  Tu si que ets un fre Palurdie, un fre per a l'evolució humana! Doc.
  jm 06/09/2021 11:54 am
  Hi ha massa gent endollada i partidista a ERC i JxC...
  federalista 06/09/2021 12:06 pm
  fes-la tu l' espot, la orriols el cotalelo, la bierge i l'alexandre jajaja ah i l'amic rovira quina troupe circense, en fi dues pedres estelades es clar i en el teu cas el pal de l'èstelada i com si fos un satisfayer i res a fer goig i no es oximoron hahaha amb la indapandenchia paluzie.
   carall, encara hi han follets federaliostes 06/09/2021 6:44 pm
   hahahahaha
  Aquesta és la realitat 06/09/2021 12:07 pm
  No soc de cap partit i el problema principal rau en que JxCAT fa unes propostes demagògiques, imposibles de complir, i amb la finalitat d'esgarrapar vots. També es dedica a fer oposició al govern del qual forma part. No és una baralla, és un despropòsit i un posicionament infantil i irresponsable.
   666 06/09/2021 6:15 pm
   Sí .. mossèn fdp ...
  Cge 06/09/2021 12:55 pm
  Elisenda el fre l'heu posat vosaltres, Omnium, i ER. des de el 2018.
   Ah si? 06/09/2021 4:00 pm
   No el va posar un poc honorable batxiller suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat?
  Enric 06/09/2021 12:55 pm
  La pitjor presidenta de la història de l'ANC només resta.
  Paluzie lame la menta 06/09/2021 1:24 pm
  Menta forrada de chocolate negro. No da para más. Cada comentario es más idiota que el anterior.
  Si 06/09/2021 1:29 pm
  JxCat no auria d'aver entrar al govern. Ara son tant traïdors com ERC. El President auria de sortir de JxCat i liderar el procés, al marge dels partits, tots pagats i controlats per el estado.
   Per traïdor... 06/09/2021 4:04 pm
   ...costarà superar al batxiller foll quan va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. President de Junts-per-no-se-sap-què? No, gràcies. Ja n'hem tingut 3 al capdevant del prUcés i han demostrat ser uns ineptes, 10 anys prUcessant cap enlloc.
  No perdamos más tiempo. 06/09/2021 2:02 pm
  Pues creo que ya es hora, Sra. Paluzie, de que la ANC deje de lamentarse tanto por lo que hacen o dejan de hacer los partidos y se ponga a trabajar en líneas más efectivas para organizar al independentismo. Las manis y las camisetas están bien, pero para contrarrestar, por un lado,al gobierno colaboracionista y sus iniciativas para justificar como perder el tiempo sin que parezca que lo hace y por otro la inacción de los partidos, frenados por el miedo a molestar al estado español y a perder su sustento, la ANC puede y pienso que debe convertirse en el motor que ayude a crear grupos organizados, al margen de los partidos, que trabajen por y para la independencia bajo el espíritu del 1-O. Y me refiero a la ANC por la experiencia en organización y coordinación. Los partidos nos han hecho perder mucho tiempo y la organización civil empieza a ser urgente.
  Un mal llamado Doctor... 06/09/2021 4:20 pm
  Esta es la verdadera lacra de este país corrupto y podrido. Estamos rodeados de imperfectos que dicen estar doblemente doctorados, de gentecilla que se cree alguien, o mejor dicho, "algo", y lo único que hacen es enfrentar a la gente y generar odio. No aportan nada positivo y dudo mucho que aguanten mas de 2 minutos en una tertulia, sin discutir, faltar al respeto e insultar, y no por ese orden... Son capaces de pasar directamente al insulto cuando se les acaban los argumentos. En fin, lo dicho, imperfectos con sus imperfecciones...
  No dejemos que lo urgente nos haga olvidar lo importante 06/09/2021 4:51 pm
  ¿Que tal va la venta de camisetas?
  Independ3ncia o junqueras del tricornio 06/09/2021 7:57 pm
  El traidor es diu junqueras, el nefast espanyolista, el lladre de ferrovial i familia tocinaire. ANC es d'erc per enganyar? Temps de guerra i a per totes i tancar als politics a Sant Boi
   Os presento al nostrat Sonat! 07/09/2021 6:37 am
   Per a ser un País normal, també hem de tenir una quota de frikis i Sonats. Tothom sap que l'ANC se la van carregar els corruptes prucessistes quan van posar a dit com president al peix bullit Jordi Sànchez, les eleccions les havia guanyat Liz Castro. Els corrupthents, cosa que tocan cosa que trencan...
  Anna 06/09/2021 8:12 pm
  L’ANC ha deixat de ser útil
  Anònim 07/09/2021 1:03 am
  La senyora Paluzie i els independentistes que hi ha a l'ANC estan badant. Si no van amb compte acabaran sent una "organització de masses" d'ERC com li ha passat a Òmnium, Ja fa temps que moltes assemblees locals van per lliure i no apliquen les decisions de les assemblees generals ni els organismes de coordinació que no agraden a ERC

Nou comentari