Els companys del Suprem deixen en evidència Llarena davant Europa

El magistrat instructor de la causa especial del Procés, Pablo Llarena, ha quedat en evidència davant la justícia europea. I, aquest cop, no per l’estratègia de l’exili, sinó pels seus companys de toga del Tribunal Suprem. En concret, pels integrants de la influent Sala I, la que analitza les causes civils i mercantils, que aquesta setmana ha decidit suspendre un procés judicial importantíssim fins que la justícia europea resolgui una qüestió prejudicial. Una tesi diametralment oposada a l’utilitzada per Llarena per empaitar el president Carles Puigdemont, en sostenir que la qüestió prejudicial presentada en el cas de Lluís Puig no atura el procés judicial pel referèndum del Primer d’Octubre.

En concret, els magistrats integrants de la Sala Civil del Tribunal Suprem han acordat suspendre la tramitació dels recursos que tenen pendents contra sentències relatives a reclamacions d’accionistes del Banco Popular fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dicti la resolució definitiva sobre la qüestió prejudicial que té plantejada l’Audiència de La Corunya. Una decisió que topa directament amb la de Llarena amb la causa especial contra l’independentisme. Un posicionament de Llarena que va generar un sonora esbroncada del Tribunal General de la Unió Europea davant la insistència del magistrat per tal de detenir el president a l’exili Carles Puigdemont, arran dels fets de Sardenya.

La interlocutòria de la sala civil del Tribunal Suprem on suspèn un procés per haver presentat una qüestió prejudicial/Quico Sallés
La interlocutòria de la sala civil del Tribunal Suprem on suspèn un procés per haver presentat una qüestió prejudicial/Quico Sallés

La interlocutòria de la sala civil del Suprem, a la qual ha tingut el Món, es clara i directa. “Aquesta sala ha tingut coneixement de les conclusions presentades per l’advocat general en la qüestió prejudicial plantejada al TJUE per l’Audiència Provincial de la Corunya, secció 4, a la interlocutòria de 2 de setembre de 2020″, situen els magistrats. “A la vista del contingut de les conclusions esmentades i de l’estat de la qüestió prejudicial, que en principi està pendent únicament del dictat de sentència pel TJUE, s’acorda suspendre la tramitació d’aquest recurs fins que es conegui aquesta sentència”, dictaminen.

És més, emfatitzen que tots els recursos que es troben repartits per tribunals de l’Estat sobre el mateix afer també queden ajornats. “Els recursos que queden en suspens estan plantejats contra sentències d’audiències provincials, en alguns casos pel Banco Santander (que va adquirir en el seu moment el Banco Popular) i en altres per l’accionista afectat, depenent de si els van donar la raó o no a la anterior instància judicial”, argüeixen.

L’opinió dels magistrats xoca amb els arguments utilitzats per Llarena per cursar les euroordres no només contra Puigdemont, sinó contra els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, que el magistrat encara manté vigents. En la petició d’extradició al tribunal de l’Alguer, Llarena insistia que les euroordres no havien quedat suspeses. De fet, el jutge també es va enfrontar a la tesi de l’aleshores advocada de l’Estat davant la cort de justícia europea que en el recurs pel procés del suplicatori reconeixia que les ordres de detenció quedaven aturades.

Comentaris

  Raül Desembre 18, 2021 | 22:09
  Se li diu persecució ideològica
  Jeroni Munyós Desembre 18, 2021 | 22:24
  No hi doneu més voltes, l'estat espanyol practica el lawfare, la forma de guerra asimètrica que consisteix per part d'un estat, en utilitzar el sistema legal contra un enemic, perjudicant-lo, maltractar-lo, intentar fer-li mal, deslegitimant-lo, fent-li perdre temps i diners. El lawfare es pot girar contra els funcionaris i l'estat que el practica, això és l'esperança molts de catalans, mentre no fem efectiva la independència. És clar que sentències relatives a reclamacions d’accionistes del Banco Popular no estan afectades pel lawfare espanyol, ans al contrari.
  Luisnomeacuerdo Desembre 18, 2021 | 23:45
  Si si mortadelo todo deja en evidencia al juez que os ha dado caña a todos los rufianes fascistas independentistas y así seguirá por muuuuuchos años, para vuestra desgracia.
   Elmecanicodecarrero Desembre 19, 2021 | 00:30
   Pobre Ñordo,
   Al nomeacuerdo Desembre 19, 2021 | 10:00
   Ara que ve Nadal, li pots regalar un tubo de vaselina al teu admirat Llarena..o millor dit, en compres un bidó i així us la podeu repartir...
   Jo Desembre 19, 2021 | 14:15
   Un Quixot que es baralla amb els molins de vent, vaja un sonat com tu, pallús!
  Resabío Desembre 19, 2021 | 00:52
  Los piojos resucitados se enfureceran.
  Llarena vas a acabar en la trena Desembre 19, 2021 | 05:20
  Llarena ha d'anar a la llista de denunciats com el pablo casado, i si no es aquí, que el jutgin a fora.
  Català Desembre 19, 2021 | 06:28
  No us hi amoineu, tots sabem que hi han dues mesures per amidar. I una cosa no te res a veure emb l'altra. El procés contra els independentistes catalans sseguirà endevant i l' altre.... bé ja és veurà. Però segur que en surten ben lliurats.
  Franquisme sotanero, bruticia merdosa de epaña Desembre 19, 2021 | 07:04
  Llarena, llorona, juececito Rompetechos, españa vomitiva, ridicula i anal.fabeta. pobre nuchachin, nomes sap fer el ridicul, todo por la TAPIA ESPAÑA Merdosa, franquista i opus.dei.caca
  Tano Desembre 19, 2021 | 09:06
  Llarena das pena.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 19, 2021 | 09:28
  Exemple palmari d'aplicació de les lleis amb Geometria Variable, que no supera en cap cas el Dret Comparat.
  Francesc Font Desembre 19, 2021 | 09:47
  Si un tal Luis recuperés la memòria, se n'adonaria que el seu estimat Llarena va de fracàs en fracàs fins la derrota final.

Nou comentari