El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pablo Iglesias denuncia que a Espanya “s’ha normalitzat mediàticament el feixisme”
  • CA

L’exvicepresident espanyol i candidat d’Unides Podem a Madrid, Pablo Iglesias, ha reflexionat sobre l’auge de la ultradreta i ha denunciat que a Espanya “s’ha normalitzat mediàticament el feixisme”. “Que un expresident del govern com Felipe González digui que és més perillós Podem que Vox expressa fins a quin punt estem en una situació en què hi ha una voluntat de normalitzar el feixisme”, ha posat d’exemple Iglesias en una entrevista dominical al diari ‘El País‘. En paral·lel, el candidat d’Unides Podem també ha alertat que hi ha actituds en sectors del poder judicial “que haurien d’alarmar qualsevol demòcrata”. “I també dins les forces i cossos de seguretat, tot i que són minoritàries”, ha puntualitzat Iglesias.

“El problema és quan una democràcia no adopta mecanismes per defensar-se de la ultradreta, sinó que es revela com hi ha poders de l’Estat que ho normalitzen”, ha reflexionat en veu alta el candidat d’Unides Podem el 4-M, que situa el creixement de la ultradreta a partir del 15-M i dels fets de l’1 d’octubre del 2017. “Els impulsos de transformació de l’Estat a Espanya han generat que es produeixi una reacció ultra i antidemocràtica, que això és bàsicament el que és el feixisme”, ha insistit Iglesias. Sobre la figura de la presidenta Ayuso i les bones enquestes en aquestes eleccions, el candidat d’Unides Podem l’ha comparat amb l’expresident nord-americà Donald Trump. “Què va fer bé Trump per tenir més vots en les segones eleccions? Res. Això no té res a veure amb fer-ho millor”, ha apuntat Iglesias.

“Al contrari, el que ha fet Ayuso en molts casos voreja la criminalitat i ja veurem quan això s’investigui, com la famosa ordre de no trasllat a les residències de gent gran”, ha avisat el candidat d’Unides Podem, que ha finalitzat mostrant-se convençut que l’actual ministra de Treball, Yolanda Díaz, serà la seva successora al capdavant de la formació morada. “Acceptarà (…) És molt difícil dir que no a centenars de milers de persones, i això jo ho he viscut personalment. Lògicament, la Yolanda ha d’utilitzar els ‘tempos’, s’ha de protegir i nosaltres l’hem de cuidar, ja que a partir del dia 4 de maig intentaran fer-li mal per tots els mitjans”, ha conclòs Iglesias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa