Pablo Hasél, citat per a una mesa electoral després del seu ingrés a la presó

El raper rep la notificació per començar a complir condemna el 12 de febrer i una altra per participar en el procés electoral dos dies després

El raper de Lleida Pau Rivadulla, conegut com a Pablo Hasél, que ha d’ingressar a la presó abans de divendres 12 de febrer per una condemna de l’Audiència Nacional espanyola, ha estat citat com a membre d’una mesa electoral per a les eleccions al Parlament que se celebren dos dies després. La Policia Local de Lleida va notificar fa uns dies a Hasél que ha estat elegit membre d’una mesa electoral el 14F, segons ha explicat el cantant a Europa Press.

Aquest mateix dimarts, Hasél ha rebut la notificació de l’Audiència Nacional que li comunica que té 10 dies per entrar voluntàriament a la presó per complir la seva condemna, un termini que finalitza el divendres 12 de febrer. Hasél va ser condemnat a nou mesos i un dia de presó per la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional el setembre del 2018, així com al pagament d’una multa d’aproximadament 30.000 euros pel que els tribunals espanyols consideren un delicte d’enaltiment de terrorisme, injúries i calúmnies a la monarquia i a les forces de seguretat de l’Estat, per difondre missatges atemptatoris en xarxes socials, i té pendent una altra condemna de dos anys del 2015. L’advocat del raper, Diego Herchhoren, ha anunciat que presentarà un recurs de súplica que haurà de resoldre la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional.

Aquest dilluns, en roda de premsa a Lleida, el cantant va assegurar que no es presentaria voluntàriament a la presó, que no demanarà l’indult i que ha descartat anar-se’n a l’estranger, tot i que ho considerava una opció “respectable”. La plataforma Llibertat Pablo Hasél va convocar mobilitzacions contra l’entrada a la presó del raper a Lleida i Barcelona dissabte passat i en els propers dies estan previstes concentracions en poblacions com València, Zamora, Granada i Valladolid.

Més informació

Nou comentari