El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pablo Casado fa “una oferta d’alliberament” de Catalunya des de Tarragona
  • CA

 

El candidat del Partit Popular a la presidència del govern espanyol, Pablo Casado, ha afirmat aquest dimecres al migdia des de Tarragona que la seva proposta de cara a les eleccions del 28-A és “una oferta d’alliberament” per a Catalunya davant dels “partits radicals” i “totalitaris” que, en el seu parer, reivindiquen “els temps més tenebrosos”. Acompanyat del regidor popular a l’ajuntament de la ciutat, José Luis Martín, i del president de la secció catalana del partit, Alejandro Fernández, el president del PP ha atacat tant l’independentisme que, per a ell, “va contra l’essència de ser català”, com el PSOE que, ha assegurat, ja ha pactat l’indult dels presos polítics com, als anys 80, ja va indultar el general Armada, aparent líder del cop d’Estat del 23-F.

 

Davant d’unes quantes dotzenes de persones reunides a Tarragona –“la capital de la Hispania Citerior, l’Àlaba catalana”, ha dit Fernández-, Pablo casado ha fet un discurs ple de comparacions entre els partits independentistes i l’Alemanya nazi, que va escriure “les pitjors pàgines de la nostra història”. El president del PP ha carregat contra l'”endogàmia xenòfoba” davant la qual no ofereix una “amenaça de repressió” sinó “d’alliberament”, un retorn a la Catalunya rica de les dècades anteriors, “la Catalunya olímpica del 92” que, ha recordat, tenia moltíssimes coses que la capital espanyola, Madrid, no tenia. Això, ha afirmat, és un exemple d’una Espanya “plural” i que, en la seva història recent, s’ha convertit en “un dels Estats més descentralitzats del món”. En aquest sentit, ha dit, a la Catalunya actual els llaços grocs “insulten la democràcia espanyola” ja que, ha assegurat, “a Espanya no s’empresona ningú per les seves idees”.

 

Alejandro Fernández durant el míting del Partit Popular a Tarragona
Alejandro Fernández durant el míting del Partit Popular a Tarragona | A.S.

 

Confiat de la seva victòria gràcies a la seva “baraka”, en paraules d’Alejandro Fernández, que ha emprat un terme dels militars africanistes del segle XX, Casado ha atacat molt durament un Pedro Sánchez a qui ha reptat diverses vegades a un cara a cara. “No sigui tan covard, senyor Sánchez”, ha dit el líder del PP, que ha acusat el president espanyol d’haver pactat indults amb els independentistes i que pretén governar de la mà de “separatistes, comunistes i batasuns”. En oposició a això, el president del PP ha proposat, donant la benvinguda als partits que també són “a la banda correcta de la història”, en referència a Cs i Vox, “la recuperació de l’autonomia catalana” i la fi de la “propaganda” i l'”adoctrinament”.

 

Pablo Casado a Tarragona
Pablo Casado a Tarragona | A.S.

 

Si governa, ha dit Casado, retornarà la convocatòria de referèndums al Codi Penal, castigada amb penes de presó, autoritzar l’Alta Inspecció d’Educació per obrir expedients als professors i directors d’escoles que “adoctrinin” i ha amenaçat directament els mitjans públics catalans: “si continuen amb la propaganda amb els impostos de tots, es tancaran”. I ha desgranat tota una sèrie de propostes econòmiques i socials que, ha afirmat, convertiran l’estat espanyol en “la Califòrnia d’Europa” si el 28-A aconsegueix una victòria que li permeti ser investit president, unes mesures basades en l’enduriment de les lleis contra el vandalisme, els “manters”, els “okupes” i tots aquells, com “els comunistes i els batasuns”, que estan “en contra de la propietat privada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa