Casado compara el nen de Canet de Mar amb els negres d’Estats Units

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha comparat aquest dimarts el cas del nen de l’escola de Canet de Mar (Maresme) amb els negres dels Estats Units. Segons el líder popular, la situació de la immersió lingüística li recorda a la segregació racial dels Estats Units de la dècada dels anys 60. En un acte a Barcelona, ha tornat a utilitzar una paraula que l’espanyolisme comença a utilitzar en aquesta qüestió: “apartheid lingüístic“.

Casado s’ha referit a Ruby Bridges, una ciutadana nord-americana que va ser la primera nena negra que va assistir a una escola només per a blancs a l’estat de Louisiana i que va haver de ser escortada per la Guàrdia Nacional dels Estats Units. Casado ha opinat que els defensors de la immersió lingüística en català porten a terme un projecte “d’enginyeria social”. “Estan utilitzant la llengua per etiquetar i separar entre ciutadans de primera i de segona“, ha assegurat, a més d’afirmar que la causa de Sanet “no és només lingüística ni només educativa” sinó que “és una causa de la humanitat i pels drets“.

Així doncs, Casado ha tornat a demanar al govern espanyol que apliqui l’article 155 de la Constitució espanyola per intervenir el Govern. Ha amenaçat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, assegurant que poden cometre tres delictes i que hauran “d’atenir-se a les conseqüències”. “Per ara, un delicte de desacatament a les sentències judicials; si es retarda en el temps, un delicte de desobediència, i se segueix persistint en aquesta actitud, un delicte de prevaricació”, ha concretat. Si no actuen per aplicar la sentència del 25%, els ha avisat, el seu partit acudirà als tribunals.

Casado també ha anunciat que el PP ha registrat al Congrés dels Diputats una proposició de llei per crear un cos d’alta inspecció educativa a nivell estatal que té la intenció d’acabar amb “l’adoctrinament educatiu” i que preveuen tramitar una llei de llengües i una nova llei d’educació per protegir el castellà, “parlat per 600 milions de persones”, si els populars arriben al govern espanyol.

Comentaris

  X2 Desembre 14, 2021 | 15:17
  Fora aquest paio trampós, mentider i feixista
  Gonzalo Desembre 14, 2021 | 15:35
  Totalmente de acuerdo. En Luisiana tuvieron que escoltar a la niña. Aquí los Mossos han desplegado una cobertura policial tanto a la hora de entrada como de salida. Pocas diferencias hay. Habían locos en Luisiana, y hay locos en tractorlandia.
   ultimomono Desembre 14, 2021 | 18:05
   El TC en una sentencia de 27/07/2010 dice claramente que un castellanoparlante en Catalunya tiene derecho a ser atendido en castellano por toda la administración y que puede exigir ese derecho. En cambio dice que un catalanoparlante (a pesar de que la CE dice que ambas lenguas son cooficiales) no tiene el mismo derecho. Un catalanoparlante no puede exigir a un juez, un policia, un funcionario...que le atienda en catalán o le haga una actuación administrativa e catalán. Luego legalmente hay un ciudadano de priera (castellanoparlante) y otro de segunda con menos derechos (catalanoparlante). Ahora, campeón, haz un ejercicio. Cambia la palabra "castellanoparlante por "hombre" o por blanco" y la palabra "catalanoparlante" por "mujer" o "negro" y entenderás (si eres capaz) lo que es verdaderamente una discriminación legal.
   a Gonzalo Desembre 15, 2021 | 14:48
   Au! Calla mitja merda, si no déus sàpiguer situar Luisiana al mapa...ets tan curt com el teu ídol el Mr. Màsters...
  Mala peça Desembre 14, 2021 | 15:48
  El pablo tarado el fraCasado continua erre que erre, gen ús del seu franquisme
  Jeremies Desembre 14, 2021 | 16:17
  Qui vol compartir estat amb persones perverses que dia rere dia t'intenten comparar com a insult, amb "Hitler", "l'Apartheid de Sudàfrica", la "segregació" dels Estats Units i altres immoralitats del món ? A sobre és el mateix poca-vergonya que intenta dividir la nostra llengua. A més a més te nassos de parlar "d'adoctrinament educatiu" algú que fa part d'un partit espanyol fundat l'any 1976 per 7 ex-ministres de Franco, quan durant el franquisme s'impartien de forma obligatòria a tots els nivells educatius "assignatures" com F.E.N. ("formación del espirítu nacional") i E.C.S. ("educación cívico-social"). Cap agressió des del xovinisme espanyol sense resposta pacífica i no violenta. La millor resposta, treballar per a fer efectiva la independència.
  Delfí Artós Desembre 14, 2021 | 16:40
  Curiós, Catalunya 1 d'octubre del 2017, participació 43,03%; Sí : 90,18%. (Amb un 14,5% del cens que no es pogué comptabilitzar a causa de les urnes robades violentament per la policia espanyola). 12 de desembre del 2021, Nova Caledonia, participació 43,9%; No : 96,5%. En Macron escrigué : "Els caledonians han escollit França, la de la unitat, la de la confiança. N'estic molt orgullós. Ara ens toca a nosaltres continuar construint aquest destí comú que els nostres grans van somiar i van iniciar." Tot plegat demostra que el "poder" és qui decideix si un referèndum és legalitzat o no. A casa nostra i a Espanya, ningú hi té res a dir respecte al referèndum de Nova Caledònia ?
  Claravalls Desembre 14, 2021 | 17:43
  Fora aquest descerebrat franquista. Fora de Catalunya ñyol de merda.Tens merda en comptes de cervell.Falsificadors de títol ets més idiota que ton pare Franco. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols.//*// Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República //*//
  Josep Desembre 14, 2021 | 18:13
  Qui no respecta la llengua, sigui quina sigui fa un atac a la identitat intrínseca de tot un poble i no mereix viure en el mateix poble, per la qual cosa ens agradi o no, a uns o a d'altres, simplement per pura convivència i respecte, dos valors ineludibles a qualsevol democràcia, estem ara per ara gaudint de dues llengües a Catalunya, sense comptar amb la diversitat cultural i les predominants a nivell internacional pels factors comercials i logístics, com l'anglès. Qui no gaudeix de sentir el català o el castellà està forçant una imposició a l'altre i això es totalment misserable e intolerable. I si a l'escola la immersió és en català va ser per consens, perque provoca menys discriminació dels nens que nomès parlen castellà a casa i pujaran en igualtat a la resta, tant us costa d'entendre els que blameu foc irat per la boca? Els que tenen actituds d'ultradreta i nazis són els que no tenen cap ni un argument coherent, raonat, pensant en el bé comú de tots. Aquest pais ja és hora es mereix el millor, pau, prosperitat, major igualtat, seny, i els polítics la majoria d'ells sé que treballen per fer-ho possible. Fora actituds intolerants, només cal fer-los el buit i continuar feina. I sóc andalús de naixement i català d'adopció, i no hi ha cap problema de convivència aquí més que els que volen fer mal per pur dogmatisme, intransigència, i maldad
  Vicenç Ramoneda Desembre 14, 2021 | 19:03
  Que algú li pregunti a Casado quin es el doble de la meitat de X!
   fat boy Desembre 14, 2021 | 22:59
   Pero sent X una ics o una xeix?. Aixo ja es per nota.
  Ricard Desembre 14, 2021 | 20:06
  Un estranger xenòfob dient als catalans el que hem de fer? Pintoresc.
  fat boy Desembre 14, 2021 | 20:11
  Doncs si son com els negres aqui els fills de catalans a Madrid o a Sevilla deuen ser com els jueus a l'Alemania nazi.
  bs Desembre 15, 2021 | 09:48
  inútil desgraciat trampós mentider i mala persona, li queden 2 tn
  Tano Desembre 15, 2021 | 11:24
  Que poca personalidad, que poca educación, que poco saber estar, que poca cultura, que poca ética, que poca vergüenza és usted Sr. Casado.
  Sempre hi ha d'haver un negre pel mig Desembre 15, 2021 | 12:37
  Casado no ho sap perquè moltes llums no en té, però està fent d'independentista català. Sí, quan els indepes es comparaven amb la dona negra Rosa Parks. És el mateix tipus d'argument.
  PABLO CAGADO Desembre 15, 2021 | 13:31
  Aquets fill de puta cada dia la deixa anar més grossa i no els hi passa res?? Aquest pobre desgraciat ja estaria inhabilitat o inclús a pressó per tot el que ha fet i aquí en aquest país de merda es el candidat a ser president. UN CRIMINAL DE PRESIDENT, per seguir la tradició a ESPAÑISTAN. Aquesta colla un dia ho haurà de pagar molt car tot això.
  La Guineu sense Carasseta Desembre 15, 2021 | 13:32
  Casado és l'home de Atapuerca amb un vestit de Emissió Tucci
  GONZALÍN Desembre 15, 2021 | 13:32
  A veure quan tarda el cagañol del Gonzalo a defensar a aquest miserable criminal. Venga gonzalín ilumínanos con tu sabiduría de paletos cagañoles.
  Josep Desembre 15, 2021 | 15:35
  La manipulació que fa anys varen fer els dirigents del partit nazi dels mitjans alemanys comparats amb les bestieses que diu aquest quan obre la boca (que per cert li ha de fer molta pudor amb les mentides que diu) és la xocolata del lloro.

Nou comentari