Outsiders del sobiranisme de partits s’organitzen per convertir les municipals en un 1-O efectiu

Graupera, Ximenis, Feliu i Gibert presenten Primàries per la República amb el “control efectiu del territorri” com a punt clau
Feliu, Ximenis, Graupera i Gibert, en la presentació de Primà ries per la República
Feliu, Ximenis, Graupera i Gibert, en la presentació de Primàries per la República | QS

 

Intent de canvi de rassant en la política catalana a través de les futures eleccions municipals. El Col·legi de Periodistes ha estat l’escenari on aquest migdia s’ha presentat el projecte Primàries per la República. Una idea política pensada per aprofitar les properes eleccions municipals de 2019 com un manera de “treure’s la cotilla de la situació política actual” i un “primer pas” per dur a terme el mandat de l’1-O.  Fins i tot, la iniciativa recupera un concepte darrerament tabú en el sobiranisme: el control efectiu del territori. 


 

 

Jordi Graupera, impulsor de Primàries Barcelona; l’històric militant independentista i impulsor de la primera consulta sobiranista d’Arenys de Munt, Josep Ximenis; Lluís Gibert, organitzador de Primàries per Reus i Mercè Feliu, que esperona el projecte a Mataró, han estat els encarregats de detallar la iniciativa. La fórmula és tan simple com complexa, tenir una plataforma per organitzar des de la base primàries per triar candidats que configurin llistes unitàries republicanes, sobiranistes i independentistes arreu del territori. L’estructura és una coordinadora logística, com una mena d’estructura tècnica, però no centralista que es presentarà el proper 14 de juliol a Granollers. 


 

 

“Serà la primera vegada que podrem votar, organitzats per nosaltres mateixos, sense control ni repressió de l’Estat”, ha assenyalat Graupera en la presentació. De fet, treuen ferro a que els partits s’ho mirin, de moment, de gairell. “Així va passar amb les consultes sobiranistes i al final s’hi van afegir”, ha recordat Ximenis.  “És previsible el que està passant amb els partits”, ha remarcat Graupera. 

 

 

El projecte té dos objectius, a més de facilitar la logística per celebrar aquestes primàries. En primer lloc, “dur a terme, des dels municipis, de manera irrenunciable, el mandat de l’1 d’octubre i exercir el control del territori per defensar la República catalana”.   En segon terme, “defensar, des dels municipis, les institucions catalanes, el Parlament i el Govern de Catalunya, en l’acompliment del mandat de l’1-O”. 

Comentaris
Barceloní
"amb el control efectiu del territori" jajajaja en serio... Que aquestes altures algú encara surti amb aquestes "boutades" i que hi hagi qui s'ho cregui... Anirà Jordi Graupera a ocupar la caserna de la policia nacional a Sant Andreu de la Barca??quin riure si us plau, els indepes són d'una ingenuïtat infinita. És pensaven que fent pedró Sánchez president cambiaría alguna cosa! Jajajaja
anna
Bona idea, i bona sort!!! Gràcies!!!
Greu errada
Considero que s'equivoquen totalment. No han entès en quina situació ens trobem. Un llista unitària en unes municipals ens tornarà a donar un 47 % com a molt!! Els partits per separat abarquen més ideologia i per tant opten a tenir més vots. No oblidem que tenir més vots també significa que els altres en tinguin menys.
Tobies
Ben vist a tothom ens importa una m.... l'atur, l'urbanisme, l'habitatge, el soroll, la polució, el turisme o la circulació. Només volem llaços grocs a les ciutats.
Joncar
Molt bé!! Aquest és el camí, i el que se'n despengi, es quedarà enrere. Preneu-ne nota, partits...
Ppkillo
Als Ajuntaments es fa política MUNICIPAL. Tot això és una idea fora de lloc i jo demanaria que deixin de marejar la perdiu que es presentin on considerin i veurem el soport que tenen. Això si hi és, creix des de baix, no des d'uns despatxos i com molt bé diu el titualr són 4 arreplegats, que volen aprofitar-se de que aniran a votar els mes incondicionals. Dins de l'independentisme hi han molts matissos i colors i no considero una llista unitaria com el més necessari.
Republicà
Estem salvats!
s'ha de fer bé
L'estratègia de la tercera via catalana és l'immobilisme rere Madrid i deixar que ens estavellem sols. El projecte de República és tan millor pels catalans que ho tenim guanyat. Però hem de ser capaços d'autoimposar-nos condicions i realitzar accions paraleles pendents de fer, aprendre d'errors per sumar més.
Juncar
Molt bé!! Aquest és el camí, i el que se'n despengi, es quedarà enrere. Preneu-ne nota, partits...
Nuevos vividores a cuenta del engaño.
Con mucha suerte el Graupera saldrá de concejal y si sale un segundo concejal en su grupo, creeré en los milagros.
Juncar
Endavant, aquest és el camí. El partits polítics ja vindran darrere.
Núria Menasanch i Martí
Dilluns, dia 18 de juny es presenta la PLATAFORMA PRIMÀRIES TORTOSA al canal 21 de les Terres de l'Ebre.
federalista
jajaja ai que em pixe de riure qui defensera el territori aquests quatre borinots, hahaha que bo cada dia em pixe mes a riure mes amb aquest pruses de fireta dels condadets catalans sortin 4 pallassos nomes cal mirar -los i diuen jajaja diuen que ells defensaran el territori amb que amb pals , amb estelades radioactives amb espasses jedis amb que jajajajaa.be home tenen a rufian ,espot, el antonio baños mare meua quin exercit quina por jajaja.ah i els 2 millions famosos nosaltres som 3 hahahaha
Ja era hora! M'hi apunto tot seguit.
pauline
Crec que pot ser una bona idea. Hem de veure com s'estructura.
trammm,
Per mi es nomès bona ideia en ciutats grans i on el soberanisme no te gaire representació.

envia el comentari