Otegi demana una gran aliança electoral que inclogui el PNB i la CUP

Assegura que és necessària per plantar cara a "l'autoritarisme" de PP, Cs i Vox

 

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha proposat que es conformi una "gran aliança" de cara a les pròximes eleccions estatals, que inclogui "des del PNB a la CUP", per "fer front a l'autoritarisme" de PP, Cs i Vox, i a la "tornada de l'aznarisme desbocat". A més, ha acusat el president del govern del PSOE, Pedro Sánchez, de "racanerisme polític" i li ha avisat que no li donaran "un xec en blanc" per als pressupostos generals de l'Estat (PGE) a canvi "de res".

 

En una entrevista a Europa Press, Otegi ha recordat que la coalició sobiranista basca concorrerà als comicis europeus al costat d'ERC i BNG, el que suposa "un gran pas" per "portar a Europa una veu" en defensa del "dret d'autodeterminació" dels pobles, però ha considerat que, "en l'actual marc d'involució a l'Estat espanyol", s'hauria d'estendre aquesta aliança electoral a altres formacions de "les nacions històriques i forces progressistes".

 

Per això, ha apostat perquè s'abordi aquesta "reflexió al voltant de les eleccions espanyoles", i es faci "l'esforç d'anar al Congrés i al Senat amb una veu única, que defensi del dret a decidir, la consulta pactada, la llibertat dels presos i els drets socials, enfront de l'autoritarisme i al neoliberalisme". "Aquest és el treball que hem de desenvolupar en els propers mesos i en aquesta aliança no descartem ningú dels que som conscients del que ens ve a sobre, des del PNB fins a la CUP", ha afegit.

 

 

Arnaldo Otegi ha reconegut que aquesta "gran aliança" té més dificultats per concretar-se en unes eleccions generals, perquè les europees són de circumscripció única, però creu que "hi ha diferents maneres de fer-ho". "Nosaltres plantegem com a filosofia política que hi hagi grans acords sobre programes de mínims", ha apuntat. El líder d'EH Bildu ha considerat que "hi ha una gran tendència estructural a que l'autoritarisme s'imposi al llarg i ample del planeta", i ara "s'està imposant a l'Estat espanyol".

 

Segons la seva opinió, el cas d'Andalusia "corrobora" la tesi que defensava la coalició sobiranista quan assegurava que s'estava produint una "involució antidemocràtica a l'Estat". En aquest sentit, creu que es tracta d'un projecte que "resumeix a la perfecció Pablo Casado quan exposa el seu programa de retallada de llibertats, de negació dels drets a dones i immigrants, de renúncia a qualsevol intent de solucionar el problema nacional per vies democràtica "i, fins i tot, d'il·legalització de partits independentistes.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?