Cunillera creu que Otegi “es va quedar curt” i exigeix que “demani perdó”

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dijous en una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2 que el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, “es va quedar curt” quan dilluns va admetre que “mai no s’hauria d’haver produït aquest dolor”, en referència a les víctimes d’ETA. Cunillera ha admès que “hi ha un reconeixement per part d’Otegi de dir ‘no ho vam fer bé’, però ens falta una segona part, que admeti que les víctimes les van matar sense fer cap falta i que no van aconseguir res, només dolor: han de demanar perdó”.

Cunillera també s’ha referit a una intervenció que Otegi va fer en una trobada amb un grup de militants de la seva formaciódefensant la possibilitat de donar suport als pressupostos del govern espanyol si així es facilita la sortida dels gairebé 200 presos vinculats a ETA que encara són en centres penitenciaris. “Aquestes paraules les diu entre els seus, segurament hi ha gent de l’entorn de Bildu que van trobar excessiu el que va dir Otegi”, ha assenyalat la delgada del govern espanyol a Catalunya.

Cunillera ha restat qualsevol possibilitat a que es produeixi l’excarceració: “Ell [Otegi] sap que no va d’això, no hi ha possibilitat real que això es pugui produir”. La delegada ha demanat centrar la discussió sobre els pressupostos i “temes pendents de modernització” i ha defensat parlar amb EH Bildu per obtenir el seu suport: “Han estat escollits democràticament”. Sobre la petició d’Otegi perquè Felipe González assumeixi la presonsabilitat sobre els GAL, Cunillera ha dit que aquesta és una qüestió que ha estat ja jutjada, com ho ha estat el mateix Otegi: “Aquest és un recurs retòric de l’actitud d’una persona que no té arguments per defensar la seva posició: que faci la seva feina que en té molta per davant”.

De la seva banda, Otegi s’ha referit a la polèmica que ha suscitat la seva petició sobre els presos d’ETA en declaracions a Radio Euskadi: “Algú s’ha encarregat de punxar això [les declaracions] i treure-ho de context, no m’interessa, els que estan en això són els que caven trinxeres, jo construeixo ponts. Algú pensa de veritat que aqueta esquerra independentista que ha demostrat, fins a la sacietat, prudència, responsabilitat, esperit constructiu és capaç de manejar-se en un esquema de m’hauràs de deixar anar els 200 presos o no t’aprovo els pressupostos?” Otegi ha recordat que ja han aprovat uns pressupostos a Madrid i l’excarceració no s’ha produït.

Suport d’ERC als pressupostos de l’Estat

Sobre la negociació pels pressupostos de l’Estat, Cunillera dona per fet el suport d’ERC perquè és una qüestió de “responsabilitat”. “A Catalunya també li convé que hi hagi presspsots de l’estat i a un govern responsable com el català li interessarà”, ha subratllat la delegada del govern espanyol a Catalunya. D’altra banda, ha assegurat que no li consta que s’estugi negociant amb Juns per Catalunya.

Comentaris

  Mari Octubre 21, 2021 | 10:10
  Quina colla d'idiotes hi ha al poder. Es que es crònic, sempre és així, quan no són aquests són els del PP, que és més del mateix
  Kramer Octubre 21, 2021 | 10:16
  Que ho faci el PSOEz pels GAL etc
  ton c. Octubre 21, 2021 | 10:29
  sr. Cunillera no brami tant, que amb els vascos, tot és posible, oi?, son españolazos com els altres.
  uno que vive en Tabarnia Octubre 21, 2021 | 10:31
  uiiiii! cunillet, cunillet, el Felipito, el Barrionuevo, el Corcuera, i tot la purria dl gobern central els trajos els hi anavemn llargs, potser que demanin perdo ajonollats i de cara a la paret, ets purria i et mereixes purria, els vostres turturadors els hi donaeu medalles, quant merexien medalles de formigo al coll i al aigua haviam si neden
  Ferran Octubre 21, 2021 | 10:37
  Ascó infinito.
  X2 Octubre 21, 2021 | 10:38
  I els que van fer els franquistes durant quaranta anys i mes, no han de demanar perdó ?
  miquel puigpelat Octubre 21, 2021 | 10:42
  Qui ha demanant perdó per els crims del franquisme?. Doncs aixó.
  RAMON A Octubre 21, 2021 | 10:46
  Podries exigir als teus amos demanar perdo pels 3500 afusellements de catalans a partir de 1939
  Clar Octubre 21, 2021 | 10:49
  Pobra Cunillera! Ja gairebé no li queden conills. Quin marasme de PSOEC. Sembla que no pugui ser. Quin engany per als catalans de bona fe que durant tants anys volien ser catalanistes i d’esquerres i per això es van afiliar al PSC abans que la “gauche divine” el segrestés.
  remigio III Octubre 21, 2021 | 10:50
  "dilluns va admetre que “mai no s’hauria d’haver produït aquest dolor”: Potser el Sr. Otegui també pensava en el genocidi franquista. que admeti que les víctimes les van matar sense fer cap falta i que no van aconseguir res, Sí, no varen ser prou criminals per aconseguir el que va aconseguir el terrorisme franquista. Eren massa bons ciutadans. De fet no tinc clar si la revolta hagués sigut pels Gudaris a més de democràcia plena tindríem decència moral per a complir tots els compromisos adquirits. Pense en el Sàhara.
  Tano Octubre 21, 2021 | 10:57
  Aneu a fer punyetes. I el teu jefe el de l'americana de vellut, que pebrots espera per demanar perdó pel GAL. Au a pastorar en un altre lloc enlloc de Catalunya.
  Tomppa Octubre 21, 2021 | 10:59
  Feixista espanyola ha parlat
  Tomppa Octubre 21, 2021 | 11:02
  Ella ha demanat perdó dels catalans per hostiar-los només per comptar els papers ? O per assassinar els bascos ? O els crims de franquisme en sentit, reparar el mal fet ? Ha demanat perdo per imposar el castellà ? Aquella gent, feixista espanyola, no suporto ... ni suporto ningu que pensa que Espanya es normal o que pactent amb aquelles feixistes ...
  mala peça Octubre 21, 2021 | 11:10
  per curta la mateixa cojonera, que alta alta no és. Ara si ho dona per fet, tan debò s'equivoca, rufian, ja tardes en desmentir-la, perquè no ho escenifica a viento y marea. Au va collonera, treballa, i guanyat el sou, que ve que et paguem un paston, que no et mereixes
  bs Octubre 21, 2021 | 11:21
  una altra botiflera repugnant
  Tela Octubre 21, 2021 | 11:43
  Que be que es viu del sou del terrorisme d'estado, he Cunillera?
  Manel Octubre 21, 2021 | 11:56
  Crec que sent filla del pla d'urgell en comptes de dir merdes, hauties de donar suport al trasp@s de rodalies a la Generalitat, ja que has viscut en la pròpia pell el patètic servei del estado español.
  Josep Octubre 21, 2021 | 12:06
  Es exactament "la voz de su amo" o l'argumentari partidista de cada dia. Si vols ésser d'un partit, has d'aprendre't cada dia la lliçò, i si no t'agrada, no surts a la foto, és a dir, no desafinis que et fotràn al carrer. Les opinions personals aquí importen poc, no pots ser res més que la veu de qui et paga. Per cert, podria haver demanat al Sr. X que també demanés perdó pels draps bruts dels respectius governs tant al país basc com arreu.
  La llei és igual per a tothom (excepte si ets català, evidentment) Octubre 21, 2021 | 12:20
  El PSO€, ha demanat perdó pels crims del GAL o no hi va tenir res a veure?? Recordem que els seus ministres van ser indultats perquè no complissin més de tres mesos a presó pels crims realitzats, i a sobre la "justícia" només va trobar 3 criminals, a la resta encara se'ls "busca"
  No cal Octubre 21, 2021 | 12:20
  No cal donar suport a uns pressupostos que no s'acompleixen, se'ls poden fotre al cul!
  Somatent Octubre 21, 2021 | 12:22
  "La delegada del govern espanyol dona per fet que ERC donarà suport als pressupostos de l'Estat" Evidentment, qui ho dubte?... ERC, ja no ens serveix com a partit polític (és una empresa), és una mera crosa per apuntalar l'estat i punt i poder treure'n rendiment econòmic personal.

Nou comentari