El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Otegi crida a la unió pel 28-A de “tots els sobiranistes, republicans i progressistes”
  • CA

 

 

El coordinador general d’EH Bildu, Aranaldo Otegi, ha cridat a una unió entre “sobiranistes, republicans i progressistes” de cara a les eleccions generals del 28 d’abril com l'”alternativa possible per a fer front a la dreta” i que sigui “decisiva en l’esdevenir de l’Estat espanyol”. Una alternativa, ha dit, que “ve de Galícia, Catalunya i Euskal Herria, amb un plantejament que no jugarem la partida des de la visió partidista dels partits polítics” sinó que “volem jugar la partida tots els sobiranistes, republicans i progressistes”.

 

Otegi ha intervingut aquest dissabte a Pamplona en l’Assemblea Nacional d’EH Bilduen la qual s’ha aprovat el procediment d’elecció dels candidats de la coalició als comicis generals del 28 d’abril. Entre els assistents s’ha pogut veure a la candidata d’EH Bildu al Govern de Navarra, Bakartxo Ruiz, al secretari general de EuskoAlkartasuna, Pello Urizar, membres EH Bildu en el Parlament de Navarra com Adolfo Araiz, Mirin Aranoa i Maiorga Ramírez, o la regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Pamplona, Maider Beloki.

 

El dirigent d’EH Bildu ha ressaltat que la seva proposta busca ser “decisiva en l’esdevenir de l’Estat espanyol” i ha destacat “no posa draps calents, no s’oculta, no disfressa les seves intencions”. Així, ha definit aquesta proposta com a “republicana, que defensa el dret a l’autodeterminació, contrària a les polítiques austericides i que defensa que tots els presos polítics han de tornar a la seva terra en llibertat”.

 

Arnaldo Otegi ha remarcat que “estem treballant perquè això sigui possible amb responsabilitat i amb discreció”. “Hi ha qui ens diu que aquesta aposta per sumar forces és una aposta gairebé impossible”, ha indicat el dirigent d’EH Bildu que ha respost que “és el que exigeix la responsabilitat històrica i espero bones notícies perquè és molt el que està en joc“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa