Otegi: “Estic convençut que les bases de Bildu avalaran el Sí als pressupostos”

El líder basc assegura que el partit acceptarà la decisió de la militància, que vota demà

Arnaldo Otegi, coordinador general de Bildu, s’ha mostrar “absolutament convençut” que les bases del partit avalaran “de manera contundent” la decisió de la direcció del partit de donar suport als pressupostos del govern espanyol. Otegi, això sí, ha dit que aquesta només és la seva impressió i que, si finalment la militància hi vota en contra -la consulta està prevista per demà dimarts-, el partit respectarà la decisió de la gent.

En una entrevista als Matins de TV3, el líder basc ha dit que Bildu “s’ha guanyat la confiança de les bases en els últims anys” i que la gent sap i entén l’estratègia del partit. En aquest sentit, ha defensat l’aval de Bildu als pressupostos del govern espanyol argumentant que el pacte “obre una finestra d’oportunitats” al voltant de tres eixos bàsics pel partit: fer front “als problemes de la gent”, el trasllat o l’acostament al País Basc dels presos bascos i el debat sobre “el model territorial”, que segons ha dit cal fer amb “paciència i tranquil·litat”.

Segons Otegi, ara “la pilota no està a la teulada dels independentistes” sinó a la del govern espanyol. “Si aquest govern no és capaç de construir una solució al problema nacional i al problema social, la pregunta que ens haurem de formular és si és possible que algun cop hi hagi un Estat que ens respecti com a poble, que respecti la plurinacionalitat i que respecti la construcció de societats més igualitàries a les nostres respectives nacions”.

 

Nou comentari