El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Otegi avisa als presos polítics catalans que el Suprem es farà el sord davant d’Estrasburg
  • CA

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha avisat els presos polítics catalans que no han de tenir cap esperança pel que pugui dir Estrasburg sobre el seu judici, perquè l’Estat està “disposat a desobeir” les sentències europees. Així de convençut s’ha manifestat després que el Tribunal Suprem hagi ordenat repetir el seu judici pel cas Bateragune, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans sentenciés que Otegi no va tenir dret a un jutge imparcial.

El líder de Bildu ha assegurat que aquesta decisió del Suprem no compleix la sentència d’Estrasburg i que per tant és “una decisió política aberrant” que vol “desestabilitzar l’actual escenari polític”. En aquest sentit, ha opinat que “el règim del 78 està en crisi” però que encara hi ha sectors “molt poderosos” que volen “impulsar una sortida autoritària i una contrareforma que ens situa en un mar polític precedent a la Constitució”.

Otegi també ha lamentat que des de l’Estat es vulgui “criminalitzar el lideratge de l’esquerra independentista basca”. “Creixem exponencialment i som cada cop més decisius”, ha manifestat. Ha explicat que els espanyols “no ho poden suportar” i això fa que els intentin “desviar del camí”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa