Junqueras vincula l’acord de l’audiovisual a aprovar els pressupostos

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha vinculat aquest dijous l’acord sobre la llei de l’audiovisual a l’aprovació o no dels pressupostos espanyols. En una entrevista al Cafè d’idees de La 2 i Ràdio 4, el líder republicà s’ha mostrat convençut que ERC pot arribar a un acord amb el govern espanyol perquè aquesta nova llei obligui les plataformes internacionals d’streaming (com Netflix, HBO o Amazon Prime) a protegir el català a través d’una quota del 6%.

Si no hi ha un acord en una qüestió fonamental, és evident que també serà difícil arribar a un acord en moltes altres coses“, ha manifestat Junqueras. Ha alertat que les diferències entre el PSOE i ERC són molt grans, i ha aprofitat aquesta qüestió per parafrasejar el líder dels republicans al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián: “El PSOE no negocia; al PSOE se l’obliga a negociar”.

En aquesta mateixa línia, Junqueras ha lamentat que els socialistes catalans ja no facin una defensa aferrissada de la immersió lingüística a Catalunya. “No pot ser que el PSC es posi al costat de la dreta espanyola“, ha manifestat, a més d’acusar aquesta formació d’haver “aplaudit” l’empresonament dels líders independentistes, la repressió espanyola contra els catalans i l’aplicació de l’article 155.

“Costa d’entendre” la posició de JxCat a la taula de diàleg

Per altra banda, Oriol Junqueras s’ha mostrat molt contrari a la posició que té Junts per Catalunya en relació a la taula de diàleg. El president d’Esquerra Republicana ha lamentat que la formació de Puigdemont “es desentengui“. “Sembla poc coherent fer-ho quan per primer cop tenim l’oportunitat d’aconseguir una cosa tan important com és fer seure el govern espanyol a negociar”. De totes maneres, Junqueras ha assegurat que actualment manté una relació “cordial” amb Carles Puigdemont, i ha volgut esvair qualsevol idea sobre la seva presumpta confrontació.

Comentaris

  Fins a on esteu arribant, buuuf! Desembre 02, 2021 | 10:16
  Tot malament. O és teatro del malo o és que sou més rucs que una sabata, que ja podria ser.
  Ja us arribarà, ja, ERC, llavors no us queixeu! Desembre 02, 2021 | 10:20
  Encara diu que costa d'entendre la posició de JUNTS PER CAT! Imagino que assumiran millor la salvatjada que està fent ERC en tot plegat. No tenen vergonya.
  Anònim Desembre 02, 2021 | 10:38
  Este Junqueras es otro engaña bobos. Los presupuestos están ya aprobados. Ahora de lo que se trata es de envolverlo en papel con lacito y ofrecerlos a su parroquia como un bonito regalo.
  Es evident i de llogica! Desembre 02, 2021 | 10:48
  Com una plataforma que emet continguts audiovisuals en un pais, pelicules, series, documentals,etc...com potser que no volgui emetre en la llengua del pais? Si fos així, el govern d'aquest país, moralment està obligat a posarli totes les trabes per tal de que emeti bàsicament en l'idioma del país, o que plegui.
  Jm Desembre 02, 2021 | 10:51
  Junqueres…el plumero sete veu massa…autonomiste de Can Borbonia
  Encara que no hi hagi acord no passa res Desembre 02, 2021 | 11:00
  ERC no pot tombar per si mateixa la llei al Senat on el PSOE té vots de sobres sense ERC.
  Anònim Desembre 02, 2021 | 11:00
  los d'Esquerra aneu torts. se vos veu massa lo plumero. Demostreu que l'unic que vos interesaba era aconseguir la Presidencia de la Generalitat.
  SR. MEU Desembre 02, 2021 | 11:58
  Els que dieu 'veure el plumero' segur que també sabeu 'veure el llautó', que és com ho diem en català.
   Nútia Desembre 02, 2021 | 12:49
   Ja tenim en Pompeu ensenyant al "poble". N'estic conceçuda que ets de la secta. Menys corretgir i més demanar responsabilitats al Govern i als vostres parlamentàris a ñ que fan angúnia i vergonya.
  Dolors63 Desembre 02, 2021 | 12:12
  L'acord d'ERC amb el PSOE és per una legislatura, ho aprovaran tot, el problema és buscar excuses creïbles, aquesta de Netflix, ja s'ha vist que no ho era, perquè els rucs dels seus militants i votants puguin exhibir-les davant la gent, perquè no saben què dir, i el PSOE no té cap intenció ajudar-los, cada cop els ho posa més difícil...
  Pep Desembre 02, 2021 | 12:19
  ERC ens va vendre per un 2% de quota de català (1/3 del 6%) i ni això... Patètic.
  Joan Desembre 02, 2021 | 12:42
  En Junqueres s'hauria de retirar, anar a fer de professor a la celebre universitat Juan Carlos I, i els diumenges a fer sermons a la celebre catedral de l'Almudena. Es el millor servei que pot fer als Catalans, li estariem eternament agraíts.
  Voltaire Desembre 02, 2021 | 12:44
  el frailón també ens pren per idiotes. ERC sou españols residents a catalunya.
  Voltaire Desembre 02, 2021 | 12:44
  el frailón també ens pren per idiotes. ERC sou españols residents a catalunya.
  Voltaire Desembre 02, 2021 | 12:44
  el frailón també ens pren per idiotes. ERC sou españols residents a catalunya.
  Cge Desembre 02, 2021 | 12:44
  Els pressupostos ja els heu aprovat, ara al Senado no us necesiten per a res. Plegueu ja, no enganyeu més. Tu i en Rufian sou el pitjor que ens ha pogut passar.
  Que trist lo d'erc Desembre 02, 2021 | 13:19
  Miserable traïdor.
  LLARENA dPENA Desembre 02, 2021 | 16:54
  Bla, bla, bla .... Paiaso Junqueras

Nou comentari